torsdag 18. januar 2007

22 måneder gammel sjef!!

Å jada, vi har en liten gutt som skal bestemme alt, og gjøre det meste selv. Og gjør vi det ikke som han trodde, ja da får vi høre det:"Nei mamma, JEG!" "Sonne sin!"

Ellers har vi hatt en veldig fin månede med både jul og nyttår, selv om det har vært litt sykdom også. Før jul var det litt forkjølelse og øyebetennelse, så kom vannkoppene i romjula -og det hele avsluttet med omgangssyke med oppkast akkurat rundt da han ble 22. måneder... (Og bare noen dager etter det, så kom feber med hoste og snue over mange dager... og da ble Håkon og jeg også i tillegg syke...huff huff). Heldigvis er Sondre veldig flink til å ta medisinene sine, selv om det ikke var noe særlig å måtte tå øye"krem" (ferdig mamma, ferdig!)
-Men sett bort fra det hadde vi det veldig koselig.

Før jul var vi innom Vennesla en liten tur, hvor bl.a. Sondre fikk lov til å være med å pynte juletre... "Ball!!!" kast...KNUS! "Mer??"
Og Bestefars store juletre ute, var også veldig stas!

På lille julaften bar det videre til Haugesund... og selv med ferjekø i 1 1/2 time, så kom vi til slutt frem! På julaften var vi hjemme hos Farmor, og onkel Øystein, Farfar og oldermor var på besøk. Sondre fikk potetmos, kålrabistappe og pølse til middag -men ville også smake på pinnekjøttet -og det var sletts ikke verst!
Og selv om ikke formen var helt på topp, så var det fort glemt da julenissen og pakkene kom! Julenissen kom med en STOR gul fjernstyrt bil, og var sletts ikke så skummel... Etter det satt han og pakket opp og pakket opp :) Sokkene ble fort kastet til siden, mens lekene var morsomme!! (han måtte rett som det var stoppe opp og leke litt).
Klokken 10 var han fremdeles våken... "Nei mamma, ikke sova -bygga!" (Han fikk bl.a. LEGO -hehe) -og i tillegg fikk han endel a-endinger etter å ha vært på Vestlandet...


3. juledag bar det tilbake til Vennesla. Nå var enedlig formen tilbake, -og vi koset oss masse... Og så kom vannkoppene...masse vannkopper (eller Sabeltannprikker som Sondre kalte dem, alt gikk på Sabeltann i jula). Han fkk prikker over det meste, men var heldigvs ikke så veldig plaget av det...

Nyttårsaften var vi hos onkel Stig og tante Line. Det var litt skummelt med rakettene først, men når vi sa at det bare var Sabeltann som var ute og skøyt litt, så gikk det mer eller mindre over. Bestefar kom og hentet han i 8-tiden, og etter det sov han gjennom alle smellene ;)


Så var det etterhvert som vannkoppene ga seg tilbake til hverdagen igjen, og det var godt å komme tilbake i barnehagen igjen!

Ellers går det språklige utviklingen veldig fort for tiden! Helt utrolig hvor fort han lærer, og mye får han også fra barnehagen. Han snakker for det meste i setninger ("Mannen kjører bilen" "Nei, vil ikke ha den" etc...) , og lærer flerer og flere sanger (Happy Birthday, Tommelfinger hvor er du...) -og han forteller stadig vekk om Lille bukkene bruse.

Ja, og så har han vært til frisøren for første gang! I romjula i Vennesla fant vi ut at han burde bli kvitt "fjonet" på toppen av hodet. Sondre var veldig flink, men var glad når det var ferdig!
Han har også spurt etter potta for første gang... selv om han kun sitter i noen få sekunder for så å se etter om det har kommet noe (og det skjer ikke ofte...) -men det er en start hvertfall. Han har fremdeles bra sovehjerte og spiser generelt sett bra (selv om han nok har blitt litt mer "kresen"). Og man merker at han er sønn av sin mor, for en av favorittene er Spagetti alla capri ;)


Ja, 22 måneder er nå godt...og 2 år nærmer seg med stormskritt!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar