fredag 22. juli 2005

Passert 4 måneder!Ja tenk, nå er Sondre over 4 måneder! Og en riktig skjønn og sjarmerendes liten gutt vokser han til å bli (men jeg er kanskje ikke jeg helt ... ).
Det har vært atter en innholdsrik månede, med masse smil og latter -og litt "stress" med matingen.


Sondre er en utrolig nysgjerrig liten gutt som ikke liker å gå glipp av noe (hmmm... lurer på hvor han har det fra tro). Det blir ikke så mye tid til kosing lengre; han skal opp å se!
Men han er i tillegg også veldig flink til å ligge alene på gulvet, eller i sitte i vippestolen, og ha lange samtaler med seg selv (evt tv'n). For det er mye "babling" for tiden ja. Finner mange artige nye lyder for hver dag som går. Og så har han fått en søt liten rar latter også.Ellers hadde han en god stund som han var ganske "sint" på puppene mine om kvelden. Lå og nappet og "hylte" til dem titt og ofte, og det var nok fordi det var litt lite melk til hans behov. -Har funnet dett ut i ettertid, da det har vst seg at han ikke la på seg så mye denne månden. -Så noen dager før han ble 4 måneder begynte han med grøt (risgrøt blandet med MM) -og det til stor glede! Han syns det er SÅ godt, og skjønte skjebruken også veldig kjapt. (Men etter vi begynte å gå litt opp i porsjonene har han fått litt vondt i magen, men det kommer det mer om i neste månede).


Siden han ikke ble god og mett før han la seg, så resulterte det også i flere nattamminger. Som regel to, men av og til også tre -noe som selvfølgelig gjorde at jeg ble litt mer trett ja. I tillegg hadde han vanskelig for å roe seg om kvelden når vi skulle legge han, så det ble endel hyling da også. Men etter vi begynte med grøt, så går leggingen veldig greit. Legger han i sengen, synger "Når trollmor har lagt sie 11 små troll..." og går ut. -Og etter det er det av og til litt småsutring og ett par "putt-inn-sutten-igjen", men så sover han søtt.
Det er veldig varierendes hvor lenge han sover, men han er i seng en gang mellom 19 og 20, og våkner første gang mellom 01 og 05.

Og så har han jo byttet fra kurv til sprinkelseng da -Og den overgangen gikk helt greit (har egentlig ikke merket så stor forskjell -annet enn at vi ikke kan vugge han videre i søvnen nå).
Om dagen har han også blitt mye lettere å "lese" når han er trett. Da legger vi han ut i vogna på verandaen og vugger littegranne, og så sovner han som regel. Sover av og til en lengre formiddags på 1-1 1/2 time, ellers ett par halvtimes dupper utover dagen.


Ellers har jo denne måneden vært veldig varm og fin. Vi har vært masse ute (både i park og i nabolaget), og Sondre storkoser seg. Spesielt hvis han får ligge under et tre og se på bladene som beveger seg i vinden!
Han har i tillegg hatt sitt første "bad" i sjøen, da vi var til Prestekjær med Asbjørn, Kristine og Sebastian.
Den som ikke har vært så greit med at det har vært så fint vær, er jo at det har vært veldig varmt til tider. Har merket at Sondre av og til ble litt småirritert og lei, -for vi får jo ikke luftet ordentlig ut i leiligheten vår en gang. (Og da er det vanskelig å finne avkjølendes steder).
Det har nok også vært litt av grunnen til at han av og til har vært litt urolig om natten også.

Ellers er han generelt blid og fornøyd hele dagen, og det er kjempe koselig å være hjemme sammen med han. Håkon begynte jo også ferien sin rett før han ble 4 måneder, og vi har koset oss masse sammen alle tre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar