mandag 12. desember 2005

9 måneder allerede gitt!!!


Da da var enda en månede gått, og igår ble Sondre 9 måneder!!


Akkurat nå har han sittet og sett henført på noen jenter som sang lucia-sangen på tv, men har nå fått krabbet seg inn på kontoret og prøver å bane sin vei frem til pc'en hvor det er noen blinkendes lys som er veldig spennendes! (Printeren er vel mest spennendes, emn den er akkurat nå gjemt under en pute).


Ja, han har virkelig vokst den siste måneden, både i størrelse og motorikk. Når jeg veide han selv på helsestasjonen på fredag (9.12.) så veide han ca 7850 gr og var ca 72 cm lang (men lengden må taes med en klype salt). Ellers krabber han i full fart, og kommer seg over de fleste hindringer uten problem. Han reiser seg også opp over alt, men er litt skeptisk til å sette seg ned fra stuebordet etter en liten "ulykke" (han smalt haka i bordet på vei ned, slik at undertennene gikk opp i overkjeven og han begynte å blø -det hele var over ganske fort, men det virker som om han husker det). I tillegg så går han selv etter gåbilen vi har lånt av Frøya, hvis vi bare legger litt "vekt" på den så den ikke steiler -hehe!


Ellers ser vi allerede at han er en bestemt liten kar, som liker å få det som han vil. Og blir sinna hvis vi tar fra han en ting han vil ha. Og så nysgjerrig som han er -så vil han ha ALT! Men spesielt spennendes er ledninger, pc, printer, tuber av alle slag, nøkler osv.


Når det kommer til mat, så spiser han fremdeles godt! Det ligger på 5 måltider i døgnet; et amme-måltid først på morgenen (som regel en gang mellom 6-7:30), så et grøt måltid, så lunsj m amming+skiver (igår spiste han 2 skiver med skinkeost!) og av og til litt frukt, så er det et stort glass med middag (har frem til nå likt alle glass vi har gitt han) og til slutt amming og grøt før han legger seg.


Hva soving anngår, så har han blitt mye lettere å legge igjen. Spretter ikke opp med en gang vi legger han ned, men det går selvfølgelig opp og ned. Nå legges han som regel for natta rundt 19:30, og de siste nettene har han sovet til rundt 7 før han står opp. Så har han en dupp på formiddagen og en på ettermiddagen av varierendes lengde (fra 30 min til nesten 2 timer).


Ellers har han generelt vært ganske klengete i det siste... Vil helst opp, men når han kommer opp så vil han ikke det heller. Han liker fremdeles veldig godt å være ute -og vi har vært endel ute på akebrett. Men hvis det er for stygt vær, så er vi som regel heller inne sammen med Frøya, -og det er også gøy!


Nå gleder vi oss bare til jul. Sondre og jeg tar toget hjem til Vennesla neste onsdag, så kommer Håkon etter etterhvert... Blir nok papir og bånd som blir gøyest i år, men det er jo greit nok det! GOD JUL til alle sammen!!!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar