søndag 18. mai 2008

Tuva 3 mnd - lang og slank


Ja, da var 3 måneders dagen godt passert -helt utrolig.
Tuva er fremdeles en sjarmerendes lita tutte, som stort sett bare er snill :)

Hun er jo ikke av de største, men fyller seg selv fra topp til tå. Ved veiing var hun 4780 gr og 59,5 cm lang. Dvs at hun har gått ned en kurve på vekt fra fødsel (noe som igjen vil si at hun har lagt på seg litt lite), men så har hun gått opp en kurve på høyden. Så alt er egentlig bare bra, skal bare følge med litt på vekten (regner med vi må begynne med litt grøt snart, slik vi gjorde med Sondre rundt 4 mnd).

Eller merker vi jo at hun begynner å bli mer våken om dagene. -Men har frem til 3 mnd sovet godt om natten -så da er det helt greit. Vanligvis får hun mat rundt 19-20 nå, og blir lagt etter det. Da har hun pleid å sove til rundt 5-7 (men de siste dagene har det blitt litt tidligere...hmmm...). På dagen pleier hun å ha en lengre dupp på ca 2 timer, så ett par kortere.
Hun spiser 5-6 måltider i døgnet, og fremdeles kun pupp. Har prøvd med flaske ett par ganger til, og det fungerer også bra. I tillegg har smokken også begynt å bli mer populær (men vi prøver å styre det litt).

Hun begynner som sagt å bli mer våken, og følger masse med. Hun har virkelig oppdaget hendene sine, og får nesten hele knytteneven inni munnen på en gang! Hun har også oppdaget tv'en og kan godt ligge å se litt. Hun er jo ikke kjempe flink til å ligge helt alene, men litt går bra.
Hun er også veldig fasiert av speil, og smiler som bare det til seg selv! :-)
Hun synes heller ikke det er så fælt å bli plassert på magen lengre, og hodet holder hun jo helt fint selv.
27. mai skal vi på en litt forsinket 3 mnd kontroll, og første vaksine -og innen det skal hun også rekke å døpes! Hui hvor det går! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar