mandag 15. mars 2010

Tuva sin 2 års kontrollJa, da var det klart for Tuva sin 2 års kontroll. På forhånd fikk vi et "skjema" i posten, hvor vi skulle krysse av for hvilke ord vi hadde hørt henne si og ikke -og ting å tenke gjennom på forhånd. Vi fant vel ingen ord hun ikke kunne si, og det var for mange å ramse opp alle hun har sagt... (skravlebøtta!) -men det skjønte de fort når hun ble litt varm i trøya på helsestasjonen også :)

Vel, først ble hun veid og målt -og var akkurat passe Tuva stor som vanlig :) Hun hadde strekt seg litt og var 90 cm lang (så hun har enten vokst 4 cm på 2,5 måneder siden sist "hjemme-måling") og veide 12 kg minus tøy :)
(Denne høyden ved 2 års alderen vil tilsi at hun blir 1.65-1.70 høy, så får vi se om det holder mål ;) Jeg er jo selv 1.64, så helt på jordet er det nå ikke).

Inne på kontoret til helsesøster, var det stilt opp en bamse, tannbørste, potte, seng mm. Og planene er jo å få 2 åringene til å gi bamsen mat, pusse tennene på den etc... Og det var jo ikke akkurat noe problem ;) Svusj så var det gjort, og Tuva var igang med å utforske resten av kontoret og lekene. Hun fant fort et dukkehus, og satt seg ned der og lekte :) Så sjarmerte hun helsesøsteren med å synge "Lille kattepus" :)
Ellers satt vi bare og pratet litt om løst og fast, siden det ikke var noe spesielt vi ønsket å ta opp -før vi ble sendt inn til legen.

Lege Sissel (!) var en hyggelig ung dame, som lyttet på en litt småskeptisk Tuva. I etterkant har dog Tuva vært mer opptatt av at doktoren kilte henne på halsen (kjente på mandlene(?)). Hun kikket litt på øynene og så at hun ikke skjelte... og det var egentlig det. Akkurat nok til at Tuva hadde funnet lekene på doktorens kontor -og ville ikke gå i barnehagen! :)

Men siden mamma hadde med seg lapp som måtte leveres i barnehagen, og Tuva fikk lov til å passe på den -så kom vi oss avgårde lell!

Ikke akkurat masse nytt, men jeg syns nå det er greit med disse små kontrollene uansett jeg :) -Så er det ny om ett par års tid ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar