søndag 25. desember 2011

Jul-jul-juuuu-huuuul!!

ENDELIG var dagen her -den alle hadde ventet så lenge på :)
-Men ungene måtte allikevel våknes i 8-9 tiden (kan være fordi Sondre ikke trodde han noen gang kom til å sove kvelden før... men da kommer jo ikke nissen med ting i julesokken, så han sovnet til slutt allikevel ;))

Dagen startet jo da emd julesokker, fulle av godteri og smågaver. Til og med mamma og pappa fikk julesokk, så vi må nok ha vært snille vi også ;)
Så var det jule-tv, lek, pynting og matlaging utover dagen... og selvfølgelig venting, og venting, og venting...:)

Og under treet lå der maaaasse gaver!!! (For julenissen tar jo med seg noen når han kommer med sokkene ;)) Så de måtte jo rundt og finne ut hvilke pakker som var til hvem... Og Sondre ble selvfølgelig veldig fornøyd når han fant ut at den aller største var til han :)

Og tv ble det også som sagt... Mamma fikk hvertfall hørt 3 nøtter til Askepott, så satt Tuva og så Reisen til Julestjerne (sammen med mamma) -og så fikk selvfølgelig alle med seg Disney julfilmene! (mer eller mindre hvertfall).
Selve julemiddagen er det pappa som står for, mens mamma prøver å hjelpe ved behov (men sånn sett er jo pinnekjøtt relativt enkelt -og alt som kan gjøres klart kvelden før, er gjort klart).

Klokken 16.30 kom gjestene; onkel Stig, tante Line, Sigurd, Martin, Besta, Bestefar og Elsemor (Tuva syns dog vi var litt få, og ville gjerne hatt litt flere på besøk) -mens middagen ble ikke servert før litt etter 17.
Og nam! Det var kjempe god mat -og selvfølgelig alt for mye mat :) Til dessert var det Dronning Maud, og den gikk også ned på høykant! (Det er favoritt desserten til Sondre, bare i er sidestilt :))


Og ENDELIG var det tid for pakker... Bare ett par runder rundt juletreet først, så julenissen kunne skjønne at tiden var inne ;) I år var det onkel Stig som hadde fått æren -og troppet inn med full drakt og skjegg -og det første fetter Sigurd på 4 år utbryter er: "Næmen det er jo Stig!!!" Da fikk selvfølgelig store latterkrampe, og nissen leverte ut gavene kjappere enn vi klarte å få tatt et bilde -og tenk, han glemte julenisseposen! (Dette har plaget Tuva i ettertid, men vi har klart å overbevise hun at nissen nok har flere poser).

Men selv om alle snakket om at det var Stig -så gikk det helt i glemmeboken etter Stig kom tilbake fra "toalett-besøket" :) For han hadde det jo ikke vært! "Men han hadde jo samme språk som onkel Stig", sa Tuva -men var forsåvidt enig at det var det jo mange som hadde... og denne nissen kom jo fra Vennesla (ikke som fra Haugesund de tidligere årene ;)). -Så da var jammen meg det glemt ;)
Sondre skjønte det dog at det var Stig, men har egentlig godtatt at han bare hjalp nissen litt -fordi det var så mye å gjøre. -Så får vi heller se hvor lenge den holder ;)


Etter det rådet jo pakke-kaos de neste timene! Å åpne en og en pakke kan man bare glemme med så mange pakker... Men vi klarte å roe dem den nok til at vi fikk sett ordentlig på hver pakke, og merke hvem den var i fra ;)
Og du og du så snille alle måtte vært!!!
Noe av det som var inne i pakkene var; rosa DS, fotokamera, mini anlegg, lille knærten, skidresser, piggsko, klær, ansiktsmaling, rosa piano, ukulele, fotballsko, Vindbjart lue, personlig trener timer, redningsvest, turndrakt, miksmaster, lego+++
Og den aller største pakka, den som var til Sondre, den inneholdt Foosballspill!

Det var 2 stooooorfornøyde barn (og voksne)!! Tuva fikk på seg turndrakta, spilte piano -og holdt konsert for oss alle sammen (måtte inn på rommet hennes hvor hun hadde satt frem stoler til alle sammen). Mens Sondre fikk satt opp mini-anlegget på rommet sitt, slukket lyset, kun blinkendes julelys i taket -og hadde fullt diskotek!

Når klokken nærmet seg 22.30, så begynte futten og gå ut av de små... og de la seg fornøyde og sovnet med en gang
-men en smil om munnen :)

Ahhhh.... herlig med jul!! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar