onsdag 11. januar 2006

10 måneder!!!!

Utrolig, men sant -10 måneder da gitt!!!!


Begynner å merke at han vokser til nå ja ;) Aktiv og humørfylt liten krabat er han. Opp og ned, frem og tilbake, inn og ut, prøve det, smake det -puh! blir litt svett av og til ja. -Og bestemt er han også, vil ha det slik HAN vil -ellers blir det hyling! Men stort sett er han et stort smil, og en skikkelig go' gutt!

Han sover stort sett gjennom natten nå, men en tutt en gang eller to kan den nå bli... og den siste uken har han stått opp rundt 6 noen dager -og det syns mamma er aaaalt for tidlig -Men så har han noen dager, slik som idag, hvor han ikke står opp før nærmere 7:30...
På dagen sover han som regel 2 ganger, og da gjerne litt lengre. Første duppen er mellom 1-2 t og andre er mellom 30 min og 1,5 t...

Og mat, -ja det er godt! Fremdeles 5 måltider hvis man inkluderer morgen-melken han får når han står opp. Frokost er jo en stor porsjon grøt, lunsj er skive (m smøreost, leverpostei eller makrell) -og den skal han helst spise selv (og har blitt ganske flink til det) og i tillegg får han som regel litt frukt eller yoghurt -og kanskje litt melk, middag er et stort middagsglass (som går rett ned, så ofte blir det litt frukt også) og så er det jo melk og stor porsjon grøt til kveld igjen. -Og spiser meg og Håkon middag, så smaker han endel av den også. Han synes det er kjempe gøy å f.eks. spise spagetti -men det meste andre går ned også. -Så det skal bli litt gøy å veie han imorgen og se hvor mye han har lagt på seg!

Og han går jo helt alene nå, hvis han bare har en gåbil å holde seg fast i. Og rundt birdet løper han nærmest -hehe! Og setter vi på musikk, så danser han (et morsomt syn!). Ellers liker han å se ut vinduet på alle fuglene, og er selvfølgelig veldig fasinert av lys. Han liker også å bla i bøker, enten det er barnebøker som han kan rive i stykker klaffer i, eller om det er mammas bøker og blader han kan sitte å bla i.
Ellers så leker han jo mye med Frøya også (nabojenta på 1,5 år), og de underholder seg selv i lange tider. Han blir helt vill hver gang vi går og banker på døra deres!
Noen ord har han også lært seg, selv om han ikke snakker på kommando... Han sier jo mama og papa (som ofte også er dada), lys som kanskje ligner litt mer på "buuus", hadet og voff-voff. Ellers babler han i vei stort sett hele dagen, om kanskje ikke akkurat vi skjønner så mye av det.

Bading er jo fremdeles noe av det gøyeste, så vi får nok komme oss avgårde til et basseng igjen snart! -Og bleiskift og påkledning er fremdeles det aller verste! Hvis han får lov å låne mobiltelefon eller lommebok, så kan han sitte med det ganske så lenge -men han er ikke helt til å stole på (mobilen blir ofte kastet fra større høyder, og det tviler jeg på at den liker). Det er ikke så gøy å være i vogn, men det kan gå av og til. Babybjærnbæreselen fungerer fremdeles utmerket og han storkoser seg (av og til er det greit med en ikke så altfor stor baby!), og bæremeisen virker også gøy. Akebrett er så som så, men å sitte på skuldrene er skikkelig gøy! -Nå får vi vel bare se hvor lang tid det tar til han går selv... Har ikke sluppet seg så mye enda, så det skjer nok ikke med det første.


Mye som skjer med andre ord, og Sondre er fremdeles en fornøyelig liten kar som sprer utrolig masse glede!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar