fredag 11. april 2008

Tuva 2 måneder


Ja da var jammen med minstejenta 2 måneder allerede! Hun er et bedårende lite vesen, som sjarmerer oss hver dag… Når hun våkner om morgenen, så er hun som regel bare et stort smil. Hun finner også stemmen sin mer og mer, men er ikke akkurat høylytt enda.
Hun veier nå nesten 4,5 kg og er nok rundt 57 cm lang. Hun hadde lagt på seg litt lite til siste veiing, men hun spiser som regel bra – så det var ingen ting å uroe seg for.

En vanlig dag begynner som regel rundt 7-halv 8, og hun får mat før vi tar vogna (evt bilen) og leverer Sondre i barnehagen. Etter det sover hun som regel bra, gjerne frem til i 11.30-12 tiden (og mamma får tid til å gjøre litt andre ting). Midt på dagen er hun mer våken, og dupper max 30-40 minutter (av og til lengre hvis vi er ute i vognen). Kan sove litt lengre på ettermiddagen hvis vi henter Sondre og da får en lengre tur i vogna, men ellers kan hun ikke gå glipp av noe. (Akkurat som sin bror). Men heldigvis er hun stort sett fornøyd, så det blir ikke for mye bæring (men babybjørnen blir da brukt den).
Kveldsmatingen begynner som regel rundt 18.30-19, så bytting av bleie og pysj, og så neste pupp. Så er det til sengs etter det (eller det vil si: til ”hengekøya”) – og det er ikke alltid like populært – hehe… Blir ofte litt gråting, men vi prøver å unngå for mye byssing, og til slutt så sovner hun nå alltid  Kan ta fra 20 minutter til nesten 2 timer (men da er det jo ikke gråting hele tiden, som regel er det bare litt frem og tilbake fordi hun har mistet smokken).
Og da har hun som regel ikke mat før en gang mellom 3 og 5, - og det er jo kjempe bra!!

Ellers er hun ikke noe særlig glad i å ligge på magen, men vi øver litt hver dag for det om (og hodet holder hun bra). Smokken tar hun helst hvis hun er trett, ellers liker hun å smatte på hendene sine. Hun har begynt å gripe litt også (mer eller mindre bevisst), og drar vekk gulpekluten sin rett som det er.

Matingen går bra, om natten går det jo for 7, 8, 9 timer til neste mating, mens om dagen går det 3-4 timer. I døgnet så spiser hun da 5-6 måltider, med litt smågulping innimellom .
Lite vondt i magen har hun også hatt til nå, og det er veldig fint. Jeg drikker jo litt ammete, og hun får jo smake også – men jeg har ikke gjort det den siste uken, og ikke merket noe forskjell. Både bæsjing og tissing virker som er best på stellebordet, men heldigvis kommer det i bleia også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar