tirsdag 15. juli 2008

Tuva "ruller" videre - 5 mnd


Da var det jammen meg gått en månede til. Og som alltid har tiden flydd avgårde, men jeg føler det har gått ekstra fort nå som vi er midt i flyttesjauen :)
Tuva er ellers en herlig, men veldig sta liten jente! (Hmmm...hvem kan hun ha det av tro...). Hvis hun har bestemt seg for ikke å sove om kvelden, så kan hun holde på å styre leeenge -selv om hun er stup trett! Men som regel går det greit, -og hun har begynt å drøye lengre og lengre om nettene før hun vil ha mat. Vi har jo begynt med grøt om kveldene rundt 18.30 (og er oppi rundt 70 ml veske) og så pupp og seng etter det. Og så har det de siste dagene være "nattmat" rundt 5, men hun har også drøyet det til rundt 7 ett par ganger!
Når vi gikk over til grøt med litt mer smak i, så er hun også veldig glad i det, og den går som regel fort ned! Hun får jo også smake fruktmos/banan ol, og vi skal snart begynne med smaksprøver på grønnsaker.
Flaske var hun ikke veldig glad i når vi prøvde det sist uke. Men hvis mamma ikke var der, og hun var sulten nok -så gikk det også :)
Så nå ser mat"planen" altså cirka slik ut:
05 - Nattpupp
8/9 - Morgenpupp
12/13 - Formiddagspupp
16 - Ettermiddagspupp
18.30 - Kveldsgrøt
19 - Kveldspupp

Sovingen går som regel også greit... Noen dager blir det bare 3 (4) kortere dupper på 30-45 minutt, men endel dager så blir det også en lengre dupp på 1 1/2-2 timer. Hun sovner fint både i seng og vogn.

For tiden skal hun helst stå, og blir populært kalt "pålen" :) Hun elsker å være med rundt forbi, og syns det er kjempe gøy når Sondre vil leke med henne! Av og til er han litt hardhendt, men det ser det ut som om hun har blitt vant med -og lyser opp i et stort smil nesten hver gang hun ser han! Han syns det er kjempe gøy å løpe rundt med henne på skuldrene (mens vi holder selvfølgelig) -og hun ler så hun hikster.
Hun fikk også prøve husken på Besta og Bestefars veranda om dagen, og det var også suksess!

Ellers var hun på 5 mnd "kontroll" på helsehuset her i Vennesla, og alt stod bare bra til. De vitale målene er nå 62,5 cm, 5750 gr og 43,1 cm rundt hodet. Hun var ganske langt fremme i forhold til de andre på gruppen visst. Hun ruller jo som ingenting over til magen (men har jo glemt hvordan hun ruller seg tilbake igjen -så det må vi øve på). Hun griper ting, og får dem inn i munnen (for ALT skal jo tygges på -men ingen tenner i sikte enda). Og hun skal ikke gå glipp av en ting! Snur seg etter hver person som går, og smiler så fint som bare det i håp om at noen skal ta henne opp :) Og er det noen som rekker hender til henne -så rekker hun igjen!

Som dere skjønner så skjer det ting hver dag her... og neste gang jeg skriver så bor vi nok i nytt hus!!! Vi har planlagt oppussingen av romme thennes, og jeg tror det blir riktig så fint -så vi gleder oss masse!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar