tirsdag 15. september 2009

Hyttetur på Byglandsfjord!

Forrige helg (4.-6. september) lånte vi hytte/hus på Byglandsfjord gjennom Sissel sin jobb, og tok med oss familien Mjåland oppover. Været var litt varierende, men vi hadde en kjempe koselig tur!!
Byglandsfjord ligger jo rett etter Evje, og vi brukte vel en liten time opp (Sondre hadde pratet hele dagen i barnehgaen om at han ikke skulle hjem den dagen -men rett på hytte!).
Huset, som er en gammel damvokter bolig, var stort og romslig med alle fasiliteter (strøm, vann, kloakk) -akkurat slik jeg liker det ;) (kan fint klare meg uten slike ting også, men syns nå liksom det er greit å ha dem der ;)).
Fredagen så koste vi oss bare utforbi, huset lå jo rett ved vannet og det ble nok kastet ett par kilo stein vil jeg tro (spesielt fra Sondre, som letet etter de storesteiene som gav ordentlig "plopp"!). Etterpå var det middag og enda litt leking -før de små fant senga. (Det var 4 soverom, Sondre på ett, Lisa på ett, og så hver sitt til foreldre med de små).
Lørdag startet med fint vær, men vi hadde en lat morgen -og kom oss ikke ut før regnværsskyene kom! Så da ble det en tur til Evje og bakeri istedenfor -og så tok de største og pappene turen til mineralparken . Det var det "skattejakt", noe som Sondre og Lisa syntes var veldig morro!!! :) Å se på mange steiner inne i bokser, det skjønte de dog ikke... (Etter deres meninger, er nok steiner til for å kastes på vannet...)
Vel hjemme igjen, så hadde de små også fått hatt ettermiddagsluren sin og regnet hadde mer eller mindre passert. Da var det ut en tur i robåten som hørte til, og jammen fikk de ikke en liten abbor (som Sondre døpte Vålerenga). Lisa ble såpass søvning av roturen, at hun sovnet like godt ;) Vi fant også ut at det var masse blåbær rett rundt hytta, og det syns Tuva er SÅ godt! "Namnam, mamma!" hviner hun av fryd og stumper rundt, faller -og spiser videre ;)Om kvelden koste de voksne seg med god drikke, godteri og spill -kan ikke bli stort bedre enn det ;)
På søndag gikk pappene og barna på tur i "skog og mark". Lisa og Sondre fikk bestemme hvilken vei og hvor de skulle gå, noe de selvfølgelig syntes var kjempe morro!
Mammene var igjen i huset og ryddet -og rakk og plukke litt blåbær før resten av gjengen kom tilbake igjen. Så var det grilling av pølser på bål utenfor -før det bar hjem igjen ;)Og alle var vi enige om at det hadde vært en flott tur :) -Satser på at den gjentas om ikke så altfor lenge!


1 kommentar:

  1. Av ren nysgjerrighet måtte jeg jo sjekke hva som faktisk står i denne kommentaren, og jeg fant ut at det var rumensk -og oversatt til ca "Very interesting topic posted by you, I looked on the blog and I like what I saw I will definitely come back.
    Good day!"
    Takk takk til google translate ;)
    Og hvis du som skrev kommentaren over faktisk skjønner norsk, -så er du hjertlig velkommen tilbake ;)

    SvarSlett