tirsdag 29. desember 2009

HO-HO-HO...


Ja, nå har det blitt en stund siden sist... med du hvor vi har koset oss!! Ja, det er utrolig hektisk med jul -og det hjelper ikke at man skal for første gang ha den hjemme hos seg selv, -og man aldri har laget pinnekjøtt før... Men mannen kokkelerte han, og skikkelig godt smakte det! Vi laget mye ferdig dagen før, så det ble hvertfall litt mindre å gjøre på selve dagen :)

Dagen begyntelitt etter 7, men en liten skattejakt etter julesokkene (som Sondre utførte helt på egenhånd :)), så var det kos med litt tv og klargjøring. Bordet hadde vi også dekket dagen før, men Sondre skjønte ikke helt hvorfor jeg hadde tatt bort igjen endel av pynten han hadde tatt på (sugerørene, de små dyrene, de ekstra serviettene mm) -men godtok når jeg sa at vi måtte ha litt plass til maten også :)

Så måtte vi åpne gavene han hadde laget til oss i barnehagen. Jeg fikk en kjempe finkrukke (les: pastaglass) med decopage og glitter, mens Håkon fikk en virkelig stilig hjemmelaget slips :)
Så var det julegrøt til lunsj -og da fikk jammen med begge barna mandel i grøten gitt ;) Og fikk dermed lov til å åpne en julegave hver.

Klokken 5 ankom Sigurd, onkel, tante, Besta, Bestefar og Elsemor (mammen til tante skulle også ha kommet, men hun var desverre syk). Middagen ble inntatt, og smakte som sagt fortreffelig! (og falt også i smak hos de osm ikke hadde smakt pinnekjøtt før). Det var poteter, potetstappe, kålrabistappe, og masse-masse pinnekjøtt!
Og til dessert var det mmmmmmmm.... Dronning Maud!! (Som Sondre sier, nå har han 3 favoritt ting i verden; pannekaker, is -og dronning maud!)

Og så begynte ventinga...og kikkinga...og ropingen... :)


Og det var stor stas da nissen endelig kom!! Tuva var litt skeptisk, og da var det trygt med Bestas fang -men det var spennendes også. "Issel mamma, go' dag go'dag sa issel mamma, gave mamma -Tuva hus av issel! :)" (Hun fikk duplo hus). Men i etterkant har hun forsikret seg om at han har reist til noen andre, eller reist hjem, gjerne at han sover -for han er jo trøtt :)
Sondre hadde jo også en god kommentar: "Pappa, nissensnakket akkurat som deg!". Men Håkon traff jo aldri på nissen, for Håkon var jo på do... :) Men det virker ikke som om han tenkte noe mer over det.
Såvar det gaver, gaver, gaver og gaver... Oj oj oj... sier bare jeg! Sondre pakket opp og pakket opp, mens Tuva surret litt rundt innimellom. Håkon og jeg fikk ikke tid til å pakke opp våre før litt etterpå. (Til alle som leser dette: tusen tusen takk for alle de utrolig flotte gavene både vi og ungene fikk!).
Sondre syntes det var veldig stas med legoborgen -og selvfølgelig Nintendo DS'en :) Tuva har lekt masse med duplo huset sitt -og av oss har hun jo fått ny stor seng og synes det er utrolig gøy!


Her er Tuva like før sengetid -ei fornøyd lita julejente :)


Hun holdt ut helt til klokken 22, og Sondre en time lengre ;) Ja, vi to B-menneskene har jammen meg fått 2 B-barn også ;)

Håper dere alle har hatt en koselig og flott jul, og ønsker dere en fortsatt fredfull romjul!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar