mandag 14. februar 2011

Dejlig å være norsk i Danmark

Forrige helg (første helga i februar) var det endelig tur til Danmark igjen, og ungene (og de voksne) hadde gledet seg sååååå mye :)
Denne gangen gikk turen til Blokhus, og vi reiste sammen med en sporty nabofamilie.

Opp tiiidlig fredag morgen, men Sondre var så klar at han var fullt påkledd allerede halv ti torsdagskveld :) Så satt vi der og ventet i bilen da...og ventet... og ventet... Helt til vi fant ut at båten var innstilt på grunn av for mye vind! :(
Sondre ble kjempe lei seg, og Tuva syntes også det var leit. Vel, vi booket om -og satset på at båten 16.30 gikk istedenfor... Vi reiste hjem, Tuva i barnehagen (for hun ville feire same-dagen, mens Sondre hadde jo feiret den i fjor -så han trengte å være med et år til). Besta syntes litt synd på han, så hun inviterte han hjem en tur -som han selvfølgelig syntes var veldig bra! Oss voksne fikk jobbet litt, men det var jo ikke så altfor lenge før Sondre var hjemme igjen -for han var litt redd for at han ikke skulle komme med ferja ;)

Og denne gangen gikk jammen med ferja! (heldigvis) Det var jo da nok av folk, men vi fikk sitteplass sammen i pizzarestauranten. Etter litt småvugging den første timen, så gikk resten av turen veldig greit. I DK ble vi møtt av et kjipt sludd-vær, men etter en liten time var vi fremme og ungene var selvfølgelig helt i hundre. Klokken var allerede over 21, og etter ikke lenge var det leggetid.

Lørdagen ble brukt til masse bading i badelandet, og begge ungene elsket sklia! En gang misforstod Sondre også, og løp opp og sklei ned uten at vi visste om det. Han klarte seg selvfølgelig helt fint, men vi ble litt redde da vi ikke så han noen sted.
Etter en liten lunsj i badeland -og enda litt mer bading, prøvde vi oss en tur ned til stranden... Men det blåste vi mer eller mindre av, og måtte bare snu igjen.
Så var vi en tur på lekerommet, og mamma fikk seg en liten tur i butikkene for å shoppe litt.
Rett utenfor leiligheten var det en lekeplass ute. Ungene var ute en liten tur, men ellers slappet vi bare av litt i leilighetene -før vi tok en tur på den italienske restauranten ved siden av. Mmmmm... god mat for både liten og stor! (Bestilte man pizza Bambino, fikk man en pizza formet som en bamse :))

Søndagen startet med at Tuva våknet opp med feber... Heldigvis gikk den raskt ned igjen etter litt medisin, og vi pakket sammen sakene og satte kurset for Hirtshals. Der gikk vi innom Nordsjø akvariet en tur. Ungene syntes det var veldig stas å gå rundt og stemple "passene" sine, og Sondre likte nok spesielt godt virituell fisking (hvor han fikk flere svææære fisk) - i tillegg fikk vi også med oss litt av matingen av selene. God tid hadde vi dog ikke før ferja gikk hjem igjen 12.15, men vi følte liksom at vi fikk litt ut av søndagen også siden turen ble forkortet med en dag i starten :)

Og allerede på ferja hjem igjen, lurte ungene på når vi skal til Danmark neste gang ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar