søndag 20. februar 2011

Tuva 3 år!


Ja tenkt nå er det jammen meg over 3 år siden lille/store tulla kom til verden, -og tiden har jammen flydd avsted! -Det er ikke mye igjen av den lille hjelpesløse babyen for å si det sånn :)
Dagen ble selvfølgelig feira i flere dager forrige helg, og det kommer snart en liten oppsummering av det også -men her er en liten beskrivelse av Tuva 3 år!

Vitale mål (sånn cirka):
Høyde: 96 cm
Vekt: 14,2 kg
Hodeomkrets: 50 cm

Hun kan forskjell på fargene og teller til både 10 og 20 (men noen av tallene etter 10 kan variere), hun kan skrive bokstaven sin -og gjenkjenne bokstavene til alle oss andre i familien (sin bokstav kaller hun "Til Tuva"-bokstaven).
Hun liker å synge og danse, og er glad i både tradisjonelle barnesanger og nyere musikk (blir noklitt påvirket fra Sondre). Hun syns MGP jr sangene er veldig bra, Barnas Supershow sangene slår også ann -og AF1 da ;) ("AF! habedabden! (AF1 alle for en ;)))
Hun syns det er utrolig gøy å leke butikk ("Kom og kjøp, sukker og løk -før butikken stenger" roper hun høyere og høyere til noen kommer og kjøper :) Og det er veldig greit å handle i butikken hennes, for vanligvis får du mer penger tilbake enn det du hadde når du kom). I tillegg syns hun det er kjempe gøy å tegne, for ikke å glemme KLIPPE og lime (kan bli mye fint ut av en klippet hvit serviett!).
Pusling og bøker er også populær, og leke doktor, m dukker og med dukkehuset sitt -da kan hun sitte lenge selv og dikte opp historier (som regel skal de på ferie).
Av og til lager hun også teaterforestillinger på rommet, og setter frem stoler til oss alle sammen (inkludert endel dukker). -Når alle endelig har kommet på plass har hun som regel glemt hva forestillingen skulle være om, men men -det er tanken som teller :) Alt som har med Sabeltann er også gøy, og ofte skal hun være Pinky for tiden. I tillegg leker hun ofte at hun er en katt eller en hund (godt påvirket av broren).

Hun er jo også ei bestemt lita ei, som skal ha det på SIN måte (My way or the high-way!) Hun kan hyle og gråte hvis hun ikke får det som hun vil, og det skal endel til før hun gir seg (så det blir nok flere turer på rommet fremover ja...).
Men så klarer hun jo det meste også da:-) -Inkludert å søle, ramle, velte... ("Pytt, pytt -det går greit mamma!" sier hun, og overser det velta melkeglasset).

Hun stortrives i barnehagen, og gråt sine stolte tårer en dag hun var syk og ikke kunne gå :) Men hun er også sikker på at det ikke er lenge til hun skal starte på skolen slik som Sondre! Og hun mener jo hun kan det meste, så det burde ikke være noe problem ;)

Sove har hun sluttet med om dagen, noe som gjør at hun sovner greit om kvelden (rundt 19.30) -og får hun lov, sover hun gjerne til nærmere 9 om morgenen... Våkner av og til etter smokken om natten, men den skal hun gi til Sabeltann når han kommer tilbake til båten sin til sommeren :) Det å ellers bli våknet "tidlig" (klokken 7) er ikke noe særlig... og lunta er heller ikke lang om ettermiddagen før middag :-)

Hun er alt i alt en liten hjerteknuser som snurrer lett de fleste rundt lille fingeren, og vi gleder oss til fortsettelsen ;)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar