torsdag 31. mars 2011

Endelig er badet (nesten) ferdig!

Badet oppe var noe av det første vi skulle pusse opp når vi flyttet inn her i huset, nå, litt over 2 år og 8 måneder etter, er ENDELIG badet (snart) ferdig!
(Når jeg skriver snart, så er det eneste som gjenstår litt acryl og noen siste finisher).
HIPP HIPP HURRA for det!!! Og vi er kjempe fornøyde vi :-)

Slik så badet ut før (i prospektet, vi har gjort litt siden det da, men har vi egentlig glemt å ta bildet av...)
(Scroll til bunnen for å se hvordan det ser ut NÅ!)


Vi begynte og rive ned for litt over 6 uker siden, og byggmesteren satte igang for litt over 5 uker siden -så alt i alt tok det ikke så galt med tid (i og med at det er to rom også). Men før vi endelig satte igang, har det vært endel tanke arbeid ja :)

Avgjørelse 1
Når vi overtok var bad og toalett 2 separate rom med dør inn til hvert rom, men i tillegg også en dør mellom de to rommene. Denne døren tok stor plass, så vi bestemte oss tidlig for at enten så åpnet vi opp til ett stort rom -eller så lukket vi igjen døren og brukte de som to helt separate rom.
Her gikk vi flere runder og frem og tilbake... Og endte til slutt med 2 separate rom. Det var flere grunner til det... det er kjekt med et eget toalett (f.eks. når man har gjester eller når noen vil ta seg et bad, eller når Tuva blir noen åreldre og skal stelle seg...:)), kun ett rom man i hovedsak må holde ryddig for gjester (spesielt siden vi ikke er av de mest ryddige av oss). I tillegg ville det betydd endel mer arbeid med å åpne opp. Man måtte ha gjort en del jobb i ganga (for en av dørene måtte jo blitt fjernet), kanskje man ville ha flyttet på mer av rørene/avløpene etc...
Nå som vi ser resultatet, er vi veldig fornøyd med valget vi tok :)

Avgjørelse 2
Hvordan skal det se ut? Her har vel Sissel stått for meste delen av tenkingen, men Håkon har kommet med innspill han også :) Og av og til har jeg nok til og med syntes at han har for mye meninger (for jeg vil jo helst ha det slik jeg vil -hehe).

Her har dere noe av det vi gikk for:
  • Fliser gulv og vegger, fliser helt opp til taker uten lister.
    Hvite matte 20x40 fliser på veggene, Silicio Metalwood fliser 30x60 på gulv.
  • Badekar: Mauritius 175x90 fra Victory (valgte uten bobler)

  • Toalettet: vegghengt fra Porsgrund (husker ikke type :))

  • Gipstak med spotter

  • Nye dører i hele etasjen, Oda serien
Avgjørelse 3
Hvem skal vi få til å gjøre jobben? Vi sjekket flere, og endte til slutt på lokal byggmester som tok total enterprise (Byggmester Markussen). Med ikke å velge et av de "store", så ble det litt mer arbeid på oss og kanskje litt lengre tid (én av de andre garanterte for eksempel leveringstid på max 4 uker) -men så fikk vi også et enda finere bad ;)
I tillegg må vi selvfølgelig også takke familie som hjalp til både med riving, motering, stort og smått!!

Her er noen bilder, før av hvordan det så ut under arbeid -og slik det ser ut nå :)Ferdig resultat:


Som dere ser har jeg brukt grønt til accent farge for å friske det litt opp :-) I tillegg kjøpt badehåndklær i 4 forskjellige farger -én til hver i familien :)
(Sondre valgte sin favorittfarge turkis, Tuva valgte mamma sin favorittfarge lilla, så da fikk pappa grønn og mamma rosa :)).

Utrolig deilig å være (nesten) ferdig er det hvertfall -og så satser jeg på at de siste småtingene kommer på plass snart!

1 kommentar:

  1. Skikkelig lekkert resultat:-) Et slikt prosjekt krever jo litt tankevirksomhet, utrolig digg når det er ferdig. Ser også veldig praktisk ut med to vasker!

    SvarSlett