lørdag 11. juni 2005

Allerede 3 måneder gammel!!!

Tiden flyr du gitt!!!!
Helt utrolig å tenke på at det var or ca 1 år siden lillegutt ble unnfanget... Og her sitter vi med en helt utrolig nydelig liten gutt, som sjarmerer oss i senk hver eneste dag!
Denne siste måneden her har vært preget av stor utvikling hos Sondre, i tillegg til at vi har blitt mye mer vant til foreldrerollen -og er derfor mer avslappet.

Sondre er jo nå mye mer "til stede" enn det han var for bare en månede siden. Han følger med på alt som skjer rundt han, og liker ikke å gå glipp av noe. Vi merker også at han kjenner igjen meg og Håkon, og må ofte sjekke at vi er der -selv om han kanskje sitter på fanget til andre (selv om han er lite skeptisk til andre folk).
I tillegg til at han er et veldig sosialt lite vesen , som liker at vi prater og leker med han -så kan han også underholde seg selv i lengre perioder. -Noe som er viktig, siden han fremdeles ikke sover mye om dagen -og jeg gjerne må få gjort litt. Han har som oftest også et smil på lur, og kan "le" godt når vi står og skaper oss for han. Han kan også ligge å prate til f.eks. tv'en, hvis det er noe han har på hjertet.
Ellers skal nå ALT puttes i munnen å smakes på! Kosedyr, genser, skuldrene til mamma og pappa, dyna, reimene på vognbag'en ++ Og prøver vi å "nekte" han å drike badevannet -så får vi høylytte protester!
(Selv om det ikke var så kjempe interessant det vannet jeg prøvde å gi han på flaske...).
Og så er han kjempe stolt av seg selv de gangee han klarer å rulle fra mage til rygg! Må ofte hjelpe han litt, men noen ganger klarer han det også helt alene. Han er også blitt såpass sterk i nakken nå, at vi trenger ikke tenke mye på det lengre.

Som jeg skrev tidligere, så sover han fremdeles ikke mye om dagen... En halvtimes dupp ett par ganger, og så er vi ute på trilletur mer eller mindre hver dag -slik at han da som regel får en litt lengre soveperiode (blir ganske gretten når han får for lite søvn, men som regel går det bra). Men om natte sover han heldigvis greit. Nå begyner kveldstellet med mating rundt 19:30, og han pleier å være i kurven sin ca 1 time etter det. Da tar det alt fra 10 min til 1 time med litt sutring og "putt-inn-igjen-smokken" før han sover. Nattammingen pleier å være rundt 4-5 og dagen starter med "frokost" rundt 7-8, -og det synes jeg egentlig er veldig bra så lenge han får kun morsmelk. (Men akkurat i natt ville han ha mat i 3- og 6:30 tiden...).

Blir hvertfall veldig spennende å følge med utviklingen fremover, -har på følelsen at den bare kommer til å speede opp!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar