fredag 7. desember 2007

Julemarket!


I dag tok vi turen på julemarket på Norsk Folkemuseum på Bygdøy(http://www.norskfolkemuseum.no/) -for å komme i litt ordentlig julestemning :)
Sondre var helt i hundre (og skulle IKKE ha bleie på seg -og det gikk helt greit :)) -og løp rundt og opp og ned. Ingen av oss hadde være på Folkemuseumet før, så det var veldig morsomt å se. (Så mye man faktisk kan klare å se med en på 2,5 år som ikke vil stå stille for lenge, og en man som vil ta bilde av detaljene).
Første stopp var stavkirken, og den likte Sondre -for han kunne springe helt rundt "innenfor" veggene (og han var sikker på at det bodde et troll der). Så var det smultring stopp, juletre og så i same-lavo. Der måtte vi bli en liten stund, for det var så godt å varmt på reinsdyrskinnene og så spennedes å se på bålet i midten.
Det var også mange boder med spennede ting (pepperkake på pinne, julenisser, luer og klær, mat, duker, pynteting...). Vi var også inne på lysstøperi, hvor Sondre fikk lov til å dyppe lys i farger (et blått og et grønt) -og det var en stor peis det som han var sikker på at Pulverheska brukte til å lage brus til småtrollene.Men høydepunktet var nok julenissensverksted, og det å treffe JULENISSEN i egen person! Sondre sa selv at nisse var kjempe snill, selv om han var litt "skremmendes" ;) Og så hadde han SÅ mange pakker inne i verkstedet!!! :) Han lurte litt på hvor nissen ble av etter en stund, men vi fant ut at han var i en av låvene og passet på reinsdyrene sine...

I tillegg fikk vi oss en tur med hest og kjerre, og Sondre satt og vinket son en konge -hehe :)
Når vi skulle gå ville han absolutt ikke gå... men vi fikk han heldigvis med oss til slutt :) Og jul gleder han seg masse til, og selv om han traff nissen her idag -så er han helt sikker på at han bor på fjellet i Vennesla sammen med trollet (et snilt troll selvfølgelig) :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar