torsdag 27. desember 2007

Julen 2007


JULENISSEN -HO HO HO!!!! Stod Sondre og ropte ut døren (for det hadde Sondre sett på Mikkes Klubbhus at vi måtte rope for at nissen skulle komme :)) Og jammen kom ikke nissen (alias Arne Helge)!!

Det var en lang ventetid frem til julen i år, det første året Sondre faktisk skjønte hele "greiera" med julen :) Hver morgen var det kalender-gave (og han lurte som regel på om han kunne få en når han kom hjem også...). I barnehagen laget de diverse juleting, bakte pepperkake, hadde Lucia-tog, juleavslutning (Sondre var "representant" i komiteen fra sin avdeling -og var selvfølgelig veldig stolt av det) osv.
Hjemme pyntet vi til jul med masse nisser relativt tidlig i desember, og Sondre flyttet stadig litt på dem (og danset sammen med nissen som danser). Han lærte seg også flere julesanger, og "På låven sitter nissen" var en av favorittene :)

Han så stadig etter nissen, og vi traff han jo bl.a. på Folkemuseet og i butikker -men, som Sondre sa, "Nissen han bor på fjellet i Vennesla sammen med trollet! -Og nissen, han er snill han!"

Helgen før jul var vi i Haugesund og hadde en koselig "før-julsfeiring" der :) Både juletre og pinnekjøttet var på plass, og nissen hadde i tillegg vært under treet med gaver flere morgener!

Sondre og mamma reiste jo hjem til Vennesla med tog torsdag, og den turen gikk veldig greit. De siste 20 minuttene gikk litt seint, og da lurte han på om Vennesla hadde forsvunnet -men vi kom frem til slutt!
Og da fikk vi jo ganske fort truffet fetter Sigurd -som selvfølgelig var kjempe skjønn! Sondre fikk også kost endel med han (og lånte stadig vekk biler til han), og var ikke sjalu når vi holdt lillegutten. (Som selvfølgelig lover bra når det bare er ca 7 uker til han selv blir storebror).
Ellers var jo julenissen i trappen, som alltid har en liten godteriskål i fanget en god "venn" Sondre til stadighet var nede og "snakket" med :) Og nissene i nissehuset ble flyttet rundt på, og av og til var alle oppe på taket for å se etter trollet ;) Og han hadde nedtelling hver dag... Nå er det 3-dager igjen til jul (og viste 3 fingrer)... når er det 2 dager igjen...

På julaften våknet han i 8-tiden, og var egentlig i hundre helt fra starten! Det er JUL!!! Og nissen hadde jo vært med både kalendergave og gaver i julesokken (som mamma ble ferdig med å brodere dagen før...)!
Først var vi inne Stig og Line på julefrokost, og etter det var vi bl.a. en liten tur hos Elsemor. Vi prøvde å få Sondre til å sove, men den gang ei... hehe :)

Julemiddagen var klokken 17, og de som var der var Besta, Bestefar, Sissel, Håkon, Sondre, Stig, Line, Sigurd, tante Inger Marie, Marianne og Arne Helge. Sondre hadde skjønt at vi måtte spise middag før nissen kunne komme, og syntes egentlig det var veldig godt med julemiddag (som er svinesteik) -og jordbærsausen til risgrøten var også veldig god!
Så var det Barnas superjul, mens alle gavene (og det var maaange) ble bært opp under treet. Tull og si at Sondre ble ganske vill i blikket når han fikk se alle dem (er den min? er den min???). Og da måtte han rope etter nissen!!! Og nissen kom!! :)

Nissen kom bare med en gave, -da selvfølelig til Sondre :) Og den var stor! (av og til er det størreslsen som teller -hehe!) Og det var ikke skummelt med nissen, -han kunne til og med sitte på fanget til han! Og inne i pakket var det svært duplo sjørøverskip, -og han ville egentlig bare åpne med en gang. Men når vi lurte på om han ikke ville åpne noen av de andre gavene også, så ble han bare et stort glis :)
Sondre satt da på gulvet og rev av papiret på en etter en pakke -var det bånd på, så måtte Bestefar kutte med den lille kniven sin -mens mamma prøvde å tape på til-fra lappene for å holde styr på hva som var fra hvem. Og utrolig nok: Sondre åpnet ALLE gavene sine selv! Og når det var slutt på gaver, så var det helt greit...for da kunne han jo begynne å leke med dem!! :)

Han var kjempe heldig og fikk utrolig mye fint! Vi kan jo nevne; duplo piratskute (som han har lekt mest med i dagene etter også), fjernstyr heisekran, bilgarasje, duplo brannbil, brio togbane, spill, bøker, klær (bl.a. en Spiderman pysj fra USA, som har "vinger" under armene -en veldig suksess), biler, Spiderman sengesett, crocks-"tøfler" fra Cars, doktor-sett...

Og Sondre holdt ut helt til klokken 23, -og ville helst ikke legge seg da heller!! Men med lego Sabeltann'en i den ene hånden -så sovnet han ganske så raskt ;)

Så alt i alt...en utrolig vellykket og koselig jul! Håper dere alle har hatt det like morro som oss :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar