mandag 17. mars 2008

Tuva 1 måned


Ja nå har det allerede gått over en måned siden Tuva kom til verden! -Og hun vokser for hver dag som går! :)
Hun har jo lagt på seg ca 1 kilo, og lengre har hun også blitt (uten at vi har målt henne). Klær i størrelse 50 begynner å bli for små, så vi har allerede pakket vekk ett par pysjer.

Hun spiser ca hver 3 time om dagene, men det går ofte litt lengre om nettene :) Kanskje 4-6 timer på første stell, og 3-5 timer på det neste...
Hverdagene begynner som regel rundt 7, da står vi opp sammen med Sondre -og får begge klare, og Sondre levert i barnehagen før klokken 9.
Vanligvis sovner Tuva i vogna, og sover videre i bagen en time eller to når vi kommer hjem.
Som Sondre, så er det ikke bare å bysse henne i søvn og legge henne ned (da våkner hun raskt til igjen) -men ute i vogna sover hun godt (merker det godt når vi er hjemme i Vennesla og hun kan sove ute i vogna på verandaen).
Om kvelden kan hun av og til være litt urolig, men hun har hatt magevondt kun ett par ganger så langt. Men noen dager "sover" hun fra rundt 20 til morgenen (men noen "matpauser" selvfølgelig). Om nettene når hun får mat, så er hun som regel grei å få til å sove igjen. Hvis hun grynter litt, så er det bare å ta henne opp i vår seng -og det liker hun! Da sover hun som regel ekstra lenge ;)
-Men hun begynner å bli mer våken også. Kan være våken fra ca en halv time opp til 3 timer (hvis hun er sta nok). Da kan hun i lengre til ligge å "snakke" til oss (finner stemmen sin mer og mer), se rundt seg, fekte og sparke. Gidder ikke å ligge alene så lenge, men begynner å bli mer interessert i ting. Hun fikk slik en stor uro m musikk som vi har i grinda i stua, og den liker hun. Vi har også lånt en vippestol m "risting" og den liker hun -og dupper som regel av etter en liten stund (har reddet ett par middager, slik at mamma også fått spise).

Smiler gjør hun, og fokusere på det meste :) Hun har fått en kose-dokke fra "besteforeldrene" i USA (Ralph og Carol), og den liker hun. Den heter egentlig Brook, men Sondre har døpt henne om til Brokkoli :)

Ellers er hun en 2-3 dagers bæsjer, så når det først kommer så kommer det :) Og hun virker ikke noe særlig plaget av det (når babyer bare får morsmelk, så kan det gå opp til 14 dager mellom bæsjing uten at det er unormalt).

Vi merker også allerede at hun er en bestemt liten jente, og har hun først bestemt seg for noe -så gir hun seg ikke...;) Hehe, dette kan bli morro!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar