tirsdag 4. mars 2008

Og tallet er 3!

Ja, det vil si at i går så ble Tuva 3 uker, og Sondre er snart 3 år!

Tuva
De 3 første ukene har bare flydd av sted! Hun er nå blitt mye mer "robust", fokuserer mer og er mer våken. Stor sett så blir det allikevel, spising, soving og litt "våkentid". De siste par dagene/kveldene har hun hatt litt vondt i magen -så hun har ikke sovnet ordentlig før nærmere 24 (gjeeeesp!) -men da sover hun bra (i vår seng...) I dag sov hun helt til klokken 06. Men håper uansett at denne magevonden er forbigående.
Hun går heller ikke ordentlig på do så ofte (nå er det ett par dager siden) -men så lenge hun spiser morsmelk -så skal de jo ikke være plaget av forstoppelse. De kan jo gå helt opp til 2 uker uten at det er unormal (huff -håper det ikke drøyer så lenge).
Dagene går ellers veldig fort. Vanligvis står vi jo opp i 7-tiden, steller oss, spiser og følger Sondre i barnehagen. Da sover hun som regel i vogna (og som regel videre i vognbag'en inne), og Sissel får tid til å gjør noen småting før hun våkner igjen. Så prøver vi jo å finne på litt ting... Ut å trille, på Linderudsenteret, til byen (var bl.a. på Sissels jobb)... Og så kommer jo Håkon og Sondre hjem i 16-17 tiden, da er det middag, lek og kos. Vanligvis har vi lagt henne rundt 19.30-20.30 tiden, men når hun har vondt i magen klarer hun som sagt ikke helt å roe seg da.
-Men vi koser oss hvertfall!


Sondre
Sondre har blitt så stor! -Og så flink storebror da! :)
Han duller og daller... Kom Tuva, vil du være med å leke i sengen min?!!? Så da må vi bære henne inn, og de ligger der og koser. Hun syns selvfølgelig det kan bli litt mye av og til, men han takler at hun gråter også. Hvis ikke roper han bare på Sissel og sier at hun vil ha pupp :)
Litt småsutring blir det jo innimellom, men om det har noe med Tuva eller alderen å gjøre vet jeg ikke.
Ellers gleder han seg masse til å ha bursdag! Og han har egentlig allerede begynt litt, for farmor og "fille"tante Ellen var på besøk i helga, og da fikk han være med på lekebutikk og peke på hva han villle ha i bursdagsgave!! Jeg blir "tri" år sier han, og holder 3 fingre opp :)
Jeg blir jo stadig overrasket over hvor mye han kan! Han kommer stadig hjem og har lært seg nye sanger i barnehagen, han kan nå skrive både S, T, U, O, Ø, H, I... og vet hvem sine bokstaver det er. Og ofte når han legger seg, så er det ikke vi som skal lese bok for han -det er han som skal lese for oss :)
Alt i alt så er han en fortryllende liten gutt, som vi koser oss sammen med hver dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar