mandag 29. desember 2008

Endelig jul!!!!


ENDELIG var det jul!!! Nå har Sondre telt ned i evigheter,og var SÅ klar for at julenissen skulle komme :)

Lørdag før jul hadde vi en mini-julaften hjemme i Vennesla sammen med Besta og Bestefar, onkel Stig, tante Line og Sigurd, Marion (mammen til Line) og Kåre og tante Inger Marie. Vi hadde bare litt kaffe og kaker -men det store for de små var at de fikk lov til å åpne gavene fra hverandre!

Og Sondre ble jo bare KJEMPE fornøyd med bl.a. skikjelke og bilbane (som selvfølgelig måtte settes sammen med en gang!). Tuva fikk seg «råsa» stol, som hun elsker å klatre ut og inn av – i tillegg til «råsa» bitte små støvler og fleece sett. Men det morsomste akkurat der og da var nok en liten trekk-opp and ;)

Mandag 22. desember satte vi oss i bilen og kjørte til Haugesund -og turen gikk veldig greit, men det tar jo nesten 6 timer tilsammen med stopp -så det var godt å være fremme!

Før julaften rakk vi litt siste handling, Sondre fikk en hårklipp (og julerødt hår ;)), besøk og litt avslapping :) Kvelden før kvelden stod Sondre og hoppet i senga i julenisse pysj og lue -syngendes på julesanger. Han gledet seg så til «store julaften»!! (for siden det var lille julaften i dag, så måtte det jo være store julaften dagen etter ;)). Til informasjon, så sov han med julenisseluen hele natten...


Julaftenmorgen klokken 7 så kunne han ikke vente lengre, -da var det opp til julestrømpen :) Der fikk han bl.a. speiderkniv - og det syntes det var kjempe kult (han har lært å spikke i barnehagen).

Utover dagen så reiste Sondre og Håkon til farfar, og var ute med olabilen og prøvde den nye kniven ;) Sissel og Tuva var hjemme hos farmor, og slappet av (Tuva måtte sove, noe hun gjør best hjemme i sengen).

Middagen startet klokken 17, men Sondre måtte få lov til å åpne en pakke til :) Tuva satt bare oppe i gavehaugen og smilte -hehe! Til middag kom farfar og onkel Øystein. Vi spiste pinnekjøtt, potetstappe og kålrabistappe -Sondre og Tuva fikk pølse i tillegg :) Til dessert var det dronning Maud -og den falt i smak både hos Sondre og Tuva!

Men det var vel mest en tanke i hodet til Sondre, og det var å spise ferdig -for julenissen kom ikke før det!

Og så etter mye venting ringte det på døra!!! (Farmor hadde blitt så opptatt at nissen skulle komme, at hun helt glemte at vi skulle gå rundt juletreet :)). Og opp trappen kom selveste julenissen, og Sondre stod med store øyne!! Verken han eller Tuva var redde, Tuva kom krypendes bort hun mens nissen snakket med Sondre. -Hun ville også ha gave så klart!

Sondre ble kjempe glad da han fikk Rødfjes, mens Tuva skjønte vel ikke så mye -men hun fikk hvertfall en bondegård og syntes nok at denvar fin ;) Etter det måtte nissen dra, for han skulle bl.a. til Sebastian i Oslo (han fant nok ut til slutt at han var i Stavanger for jula).


Så var det tid for alle de andre gavene... og mange var det og Sondre ville hjelpe alle med å pakke opp :) Sondre ble kjempe fornøyd, han satte stor pris på det fjernstyrte Brio-toget, Spiderman drakten, det lille fjernstyrte helikopteret... Tuva likte «rullatoren» med lyd og lys, og da trengte hun egentlig ikke å åpne så mange flere gaver ;) Men hun har lekt med alle de andre tingene hun har fått etterpå, og Sissel ble også fornøyd med alle klærne.
Julaften var over for Tuva i 21-tiden, mens Sondre holdt ut til etter 22... Klar for mer leking senere «idag» etter han bare fikk sove litt ;) Med andre ord; en veldig vellykket julaften!


Resten av julen så koset vi oss også masse. 1. og 3. juledag var det nye juleselskap hos farmor, og innimellom fant vi også tid til å reise på besøk til farfar -og Sissel og Håkon fikk seg en tur alene på kino! Det gikk veldig greit å ha Sondre og Tuva sovende på samme rom, og en kveld Tuva våknet litt til -så lå Sondre i sin seng og sang for henne :)

Søndag 28. reiste vi hjem igjen til Vennesla, og ble møtt av Besta og Bestefar :) Sondre måtte sette opp pirat-teltet (forheng på den halvhøye sengen sin), med en gang -og han har sovet der siden! Tuva rusler rundt med sin rullator, kjører med minni-bilen, klatrer i stolen og bygger med klossene -og er for det meste fornøyd :)

Sondre har ellers allerede begynt nedtellingen til neste jul!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar