søndag 15. mars 2009

Sondre 4 år!!!!

Så var ENDELIG dagen kommet!!! Det har vært en lang nedtelling -og snart er jeg sikker på at han begynner å telle ned til han blir 5 ;)

Feiringen

Dette har selvfølgelig blitt ordentlig feiret! Selvedagen begynte med bursdagssangen (sunget av mamma, pappa og Tuva) kl 7 om morgenen, og gaver (bl.a. mp3 spiller som slo veldig bra ann). Så var det selvsagt feiring i barnehagen, men krone og is (og "rakettskyting" og ble kastet i været). Når han kom hjem var det komlemiddag ("for det er det beste jeg vet mamma!") og is til dessert. Besta kom også opp en tur -og det er alltid populært

Lørdagen (14. mars) var det enedelig klart for JUNGELBURSDAG! Lisa, Lisa Miren , Martinius, Matthias og Kevin (fra barnehagen) og Preben (nabo) var alle gjester. Huset var pyntet med masse ballonger (ballong-jungel), apekatter og tiger og alle gjestene fikk jungeldyr-masker. På menyen stod det rosa, grønne og blå pannekaker, smoothies, fruktspyd, jungelkake (semi-vellykket, men barna syntes den var veldig fin), grønn brus, saltstenger og nonstop Og jeg tror ikke at noen gikk hjem sultne -hehe.
Ellers ble det masse lek og dans, og jeg tror både hovedpersonen og gjestene hadde det veldig morro!

Søndag 15. var det familiebursdag (Besta, Bestefar, onkel Stig, tante Line, fetter Sigurd, Elsemor og tante Inger Marie). Litt roligere dag det, men veldig koselig.

Han har jo fått utrolig mye fint også!!! Masse lego, Rory biler, mp3 spiller, regntøy, penger, lære-klokke + + + TUSEN TAKK alle sammen!!!

Utvikling

En smart stor liten 4åring er han syns jeg Han gjenkjenner og kan skrive mer eller mindre alle bokstaver (noen speilvendt, men dog), han kan telle greit til 29 (men stokker til med 30, 40 etc) og teller også til 10 på engelsk. Han gjenkjenner også nå de fleste enkelt tallene.

Han tar nye ting veldig raskt og er utrolig interessert i å lære (hva er det? hvorfor det???).

I størrelse tror jeg han er relativt normal... 105 cm høy, og sikkert akkurat passe tung (har ikke veid han på lenge). Han har en spretten liten kropp, og elsker å turne som han kaller det (en mix av turn, breakdans, hiphop, kampsport -eller noe sånt). Han hinker rundt på ett ben, og øver på å løpe fortere. Sykle uten støttehjul har han jo gjort siden i sommer, men syns fremdeles det er veldig gøy med springesykkelen (sykkel uten støtte og trøer).
Ski har han jo også prøvd seg på i vinter. Bortover går det veldig greit, men han skal jo helt kunne alt med en gang -så tålmodigheten er der nok ikke helt enda når det kommer til nedover kjøring. Jeg har funnet han liggende i armheving stilling, og da har han fortalt at han trener for å bli sterk... Må være noe de har holdt på med i barnehagen

Sosialt

I barnehagen fortalte de at han lekte greit med alle, og alle hadde lyst å leke med han -fordi han var så snill (og det varmer jo å høre). Men han er nok ikke av dem som stikker seg mest frem, og blir nok ganske fort såret av "ekle" kommentarer. Han er nok ikke den som enda sier mest ifra, men det kommer vel gjerne det også Han er hvertfall stort sett i bare godt humør, og man må bare smile når man er rundt han! Han er en utrolig flink storebror, som hjelper og låner bort ting til lillesøster Tuva hele tiden. Nå har de også begynt å leke litt sammen, og det er veldig morro å se!

"Fristidsaktiviteter"

Ja, han holder jo som regel på med ett eller annet! -Men liker også å slappe av foran tven med film eller barnetv. (Liker for tiden godt bl.a. kometkameratene, Dora utforskeren, Rory racerbil, Bie filmen, De utrolig, Peter Pan etc).

Han er veldig glad i å tegne, og har nå lært å tegne former (trekant, firkant, stjerne, hjerte...) og andre ting man ser hva er (smilendes hjerteballonger, skattekart, pusekatter, griser, biler med mange motorer, menner som går i trapper, båter + + +). Han er glad i lego, og har fått endel "små" lego til bursdagen -som han faktisk har tålmodighet til å sitte å lage med litt hjelp. Han liker veldig godt å leke med dyrene sine, og biler selvfølgelig. Han er fremdeles litt inne i sjørøver og Sabeltann, men det er litt mindre nå. Han ELSKER å være ute, spesielt å sykle og har også funnet frem igjen ballen. I vinter har det også vært utrolig gøy å ake (var som regel sistemann inn i barnehagen de fleste dagene).

Leggetid

Leggetid går som regel alltid greit -men det kan jo ta litt tid Men det er mest fordi mamma og pappa også syns det er veldig koselig å bruke litt tid alene med Sondre. Vi går som regel ned for tannpuss og stell en gang rundt 19, og kommer opp igjen rundt 19.30-20
Etter han har kommet opp i senga, så er det eventyr. Da liker han det meste, spesielt hvis det er litt langt -hehe. Både faktabøker og andre bøker slår ann, han liker f.eks. Kardemommeby, Karsten og Petra, Barbapapa, Lillesøster + + +

Etterpå er det under dyna og en sang, eller to eller tre... Og så blir han veldig glad hvis vi gidder å klø han litt på ryggen, for det er sååååå godt!

Og vanligvis sover han nesten før vi er ute av døren (men det er selvfølgelig unntak også;), og så sover han gjerne til klokken 8 hvis han kan og ikke skal i barnehagen.

-Nå er det sikkert masse jeg har glemt, men det for vi heller skrive om etterhvert. Bunn og grunn så er han hvertfall tvers igjennom en kjempe snill gutt med et utrolig smittende humør!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar