fredag 13. mars 2009

Tuva 13 måneder og i full utvikling!

Ja nå går det fremover i full fart gitt!! Hun blir mer og mer stødig i gåingen, og trappene skal heller ikke krabbes lengre -de skal gåes! (Men det er litt høyt mellom trinnene...).

Hun bablere noe voldsomt til tider -men vi skjønner fremdeles ikke så veldig mye mer. Men "meh meh" er ikke til å ta feil av, -da vil hun ha mer! Og så skal hun selvfølgelig gjøre alt selv, så å sitte og mate henne alene kan vi bare glemme -for da skal hun ha egen skål og skje/gaffel. -Og hun har faktisk blitt ganske så flink, og blir veldig fornøyd når vi skryter av henne! Hun vil også gjerne drikke av vanlig glass selv, noe som ofte går greit i begynnelsen -frem til hun blir litt ivrig... ;)

Hun har også begynt å leke mer og mer selv, ikke bare ture rundt. Hun kan sitte med dyrene til Sondre og "gå" fremover med dem, hun lager mat på lekeovnen som vi selvfølgelig må smake på (da kommer hun smattendes med skjea til oss), -og hun syns det er veldig gøy å lese. Enten hun kommer og regelrett klatrer opp på oss for å se, eller om hun sitter på gulvet/i stolen selv med boka gjerne opp ned og har litt høytlesing for oss lol

Siden snøen har begynt å smelte, så har vi også funnet frem Sondres 3-hjulssykkel -og det er UTROLIG gøy! Hun smiler og ler og prater når vi skur henne, og tviholder og hyler hvis vi prøver å flytte henne!!! Og så tegner hun -akkurat som Sondre gjør-dvs hun prøver å gjøre det meste som Sondre gjør ;)

Hvis hun begynner å bli litt trett, ja da er det ingenting som er bedre enn en smokk og William-bamsen!!

Spisingen er vel mer eller mindre det samme som for en måned siden -men godtemoms er hun allerede (selv om vi selvfølgelig begrenser det). Får hun f.eks. en leskedrikk hos Besta -ja da suger hun på den til den er tom!!

Hun liker fremdeles veldig godt yoghurt/fruktmos og smoothie, og når vi hadde komler her om dagen, -så satt hun så fornøyd med gaffelen selv og gomlet i seg!

Og sover gjør hun også -som regel Hun legger seg veldig greit, men kan av og til være litt urolig om kvelden (men vi trenger ikke gå inn) -det er vel kanskje ikke så rart så mye som skjer. Natta er som regel også grei, så fremt ikke det er for mye snørr og tenner. -Men hun har i de siste par ukene funnet ut at det er greit å våkne rundt 6... Noe selvfølgelig mamma er veldig uenig i! -men den fasen går sikkert også over snart ;) Og omdageneblir det 2-3timer rundt 11-12 og utover.

I barnehagen trives hun også godt, og ekstra gøy er det nok de dagene Sigurd er der også Hun smiler og ler når mamma går, men er selvfølgelig veldig glad når hun blir hentet også.
Vi har snakket med de her i Snømyra barnehage og hun vil få plass på Vuggestuen fra høsten av . Desverre får nok ikke Sondre plass, -så da blir det 2 barnehager fremdeles. Men han kommer nok til å få det kjempe bra i den helt spitter nye Smååsane barnehagen han (blir bare litt mer styr med levering/henting for mamma og pappa).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar