søndag 17. mai 2009

Hipp hipp hurra -for Norge og mammas!


Ja da var det jammen 17.mai igjen!! Og dette har Sondre ventet på ja :-)

I barnehagen har de laget 17. mai sløyfe og flagg -og han har lært seg mange 17. mai sanger! Han kan jamme med hele det første verset av "Ja vi elsker", "Her kommer vi unger i flokk, flokk, flokk", "Endelig er dagen her, som vi har lengtet etter..." og selvfølgelig et hurra-rop for barnehagen!

På fredag hadde både Tuva og Sondre en "før-feiring", men både flagg og tog og pølser og is!! Og de hadde begge storkost seg

Dagen idag begynte med at vi "forsov" oss... Dvs at mamma Sissel var den første som våknet klokken 8 -og når 2 barn skal bades, "mates" og kles -så tar det tid... Og litt hektisk ble det også, men vi kom oss ned i tide til barnetoget klokken 9.30 ( i god tid også faktisk...hmmm...)

Sondre var litt mer "sjenert" og ville helst bare se på toget, ikke rope så mye som han gjorde i fjor. -Mens Tuva skjønte ikke helt hva som skjedde... hehe! Hun satt der i vogna og stirret, og så litt spørrende på oss innimellom
Sondre var litt skuffet over at han ikke fikk noen penger av de som satt på takene... Dvs russekort som russen kastet ut ;) -Men vi fant ett par på veien, så det gikk bra!

Været var ikke så mye å skryte av.. Grått og surt, men det regnet heldigvis ikke... Resten av landet hadde visst sol... men men -sånn er det jo bare! (Men syns litt synd på de ungdomsskolen jentene som kom gående i toget med bare "t-skjorte" på (som skulle ligne på en kjole...)).

Etterpå var vi innom Besta og Bestefar en liten tur -før vi gikk bort på "festplassen" på Moseidmoen. Der var jo showet allerede godt i gang -men det viktigste for Sondre var jo å få seg en gassballong! Og det fikk han jo -en Spidermann en, og Tuva fikk en hund. Blodpris på 100 kr stk, men pengene går jo til korpset, -så det er jo greit nok.

Vi fikk også gått litt i barnetoget rundt stadioen, og fikk is etterpå -nam! Sondre sitt mål var jo å spise 21 is iløpet av dagen, -men siden det ikke var så varmt, så ble det faktisk bare 2 (men det ble 4 på 16.mai, så de får telle de også).

Så var vi jo en tur på "familietreff" hos tante Anne Marie. Alltid morro å treffe de man bare ser en gang i året -og spesielt Tuva var jo i hundre!!!! Høyt og lavt og opp og ned (noe som ikke alltid var like enkelt i en strikket bunad...). Ertesuppe og lapskaus hører jo med, og vi ble gode å mette!

Så var det en tur hjemom og så Tuva fikk sovet litt, mens vi andre gjorde klart til besøket litt senere. -Før det var folketog! Sondre syns de på mopeder var tøffest, og de på leke motorsykler. Dvs de små som er med i trailklubben (på ordentlige, men små trailsykler) -og han lurte fælt på om han snart kunne få en sånn en!

I 5-tiden fikk vi besøk av familien Mjåland og Stokkenlien -så vi ble 6 voksne og 7 barn (fra 1-7 år), og koset oss masse i "kaoset". Vi hadde litt grillmat og kaker, og ingen gikk hjem sultne!

Etterpå sovnet både Tuva og Sondre på et blunk, og mamma og pappa sank ned på sofaen...

Og ja, Sissel fikk også mange bursdagsbidrag inn på "bunadskontoen" sin -takker og bukker alle sammen!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar