mandag 18. mai 2009

Tuva 15 mnd gammel tornado!

O'hoi hvor tiden flyr du gitt!

I dag har Tuva vært på 15 mnd kontroll med pappa, og alt stod bra til. Det gikk greit å ta sprøyte også, så for vi se om hun reagerer på den etterhvert...
Hun fulgte ellers kurvene sine veldig bra (et bitte lite hopp i høyden) -de vitale målene er:

9,825 kg, 79 cm lang og 47 cm i hodeomkrets.

Men hun er virkelig en virvelvind om dagene gitt!! Mye høyt, og dermed også litt lavt... Men hun tåler heldigvis en trøkk! Hun skal klare alt det vi andre kan, og skjønner ikke noe når det er noe hun ikke får til. Hun er fremdeles for det meste blid som ei sol, men hvis det ikke er noe hun vil -DA sier hun ifra! "Nei, nei nei!!" og gir vi oss ikke, så legger hun seg ned og gråter. -Men blir hun oversett, så gir hun seg vanligvis ganske fort.

Hun ELSKER å være ute og sykle, og trille i vognen. Da er hun ikke lett å få inn! Vi var akkurat ute og plasket litt i vannpyttene også, og da skal hun selvfølgelig hoppe sånn som Sondre. Hun huker seg seg sammen, og roper "hotte -hotte". Og når hun ikke kommer noen vei, så tramper hun litt så det spruter, og er like fornøyd (Men når vi spurte henne om å gå inn, så var det "nei nei" og hun snudde seg og gikk andre veien!)

Hun begynner å prøve seg mer og mer på ord nå... Mamma og pappa er jo gamle "slagere" (og blir brukt til det meste, også det hun ikke klarer å si). Ellers er det jo "nei, ja, hei, da-det (ha-det), Bepa (bestefar/besta), tiiiii (stig/sigurd), prøver seg på noe som ligner på Sondre av og til, hotte (hoppe), mer, æsj, brumm-brumm (bil/moped), gakk-gakk (alt som flyr, inkludert fluer), au-au, ssssssssss (hysj og se)".

Og som regel når hun slår seg nå, så pleier hun ikke gråte med en gang. Da er det mer "auuuu-auuuu-auuuu...." og så syns hun svært synd på seg selv ;)

Spise gjør hun også, men hun har som regel dårlig tid til å sitte stille i en stol. Men hun får jo tydligvis i seg nok, siden hun følger vekstkurven sin bra. Pannekaker er godt, yoghurt, smoothies, farse frikase, kiwi, suppe (så lenge hun får spise selv) mm. Og får hun is eller farris, så er hun bare et stort glis!!

Leggingen pleier å gå veldig greit. Hun finner selv smokken og William, og setter seg i stolen på rommet og venter på melken. Men da er det best å kose i armene til mamma eller pappa når hun skal drikke den) -Så er det i seng, og som regel er det stille etter det. En smokk eller to iløpet av kvelden/natten er ikke uvanlig, men det pleier ikke være noe mer enn det.

Etter det har blitt lysere så drøyer ofte leggetid til 19.15/30, og så sover hun til en gang mellom 6.30-8.00 (men blir våknet 7 når vi skal i barnehagen, hvis hun ikke allerede er våken). På formiddagen sover hun fremdeles fra 1.5-2.5 timer fra ca 11.30

Hun har nå 10 tenner, for ett par jeksler har tittet frem de siste ukene.

Hun liker også å "springe". Sier vi "heia-heia", så legger hun hendene på ryggen (som en skøyteløper) og løper mens hun heier på seg selv Hun syns også det er gøy å hente ting til oss, som vi spør om -eller som hun bare finner ut av seg selv.
Trappegrinden har også blitt litt "slitt", så den løfter hun bare selv opp -og kryper ned trappen (og opp igjen også).

I barnehagen trives hun også veldig godt, og det skal bli litt rart å bytte til høsten. Men hun er så liten at det går nok bra

Som sagt, hun styrer så frem og tilbake og opp og ned akkurat nå -at vi kan bli slitne bare av og se på. Men det er nå sånn vår lille solstråle er det, og det tror jeg bare vi må bli vant til

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar