torsdag 18. februar 2010

Slik er Tuva nå - 2 år gammel...


Ja, her er en liten statusrapport for Tuva 2 år...


Vitale mål:

Når vi målte i januar var hun 86 cm og hun skal stadig vekk opp på vekta (og da må hun av alle ting av med sokkene og brette opp buksene??) -vel da viser hvertfall vekta +- 11,5 kg.

(Regner med vi får innkalling til 2 års kontroll snart og får litt mer nøyaktige mål).


Mat og sånt:

Hun spiser når hun må, men noe storspiser er hun ikke :) Får hun Nugatti-skive, så spiser hun èn ekstra ;) Ellers er noen av favorittene; pannekake, makaroni, pølser, yoghurt, rødbeter, sylteagurk, prim, banan, melon, smoothie... og selvfølgelig IS!! En liten godtegris er hun også, og slutter ikke å spise før det er tomt! Her vet jeg ikke om hun har noen favoritter, for hun er vel mer eller mindre altspisende...


Prating:

Ja er det noe hun kan, så er det vel å prate :) Vi skjønner mer eller mindre alt, men utenforstående kan sikkert ha problem med å skjønne noe. Her har det gått i hele setningen i lengre tid, og det kommer noen virkelig gullkorn innimellom :) "Å æ det mamma?" går det ofte i (fordi mamma pleier å si, kanskje litt oppgitt innimellom: "Å æ det Tuva?")

Hun elsker også å synge! Oppe på fjellet, Lisa gikk til skolen, Happy Birthday, Bæbæ lillelam (gikk på restaurant)...og i det siste har det gått over til joiking (de har feiret Samens dag i barnehagen).

Hun teller også: 1,2,3,4,5,8,10 (tar for lang tid å ta med alle tall -hehe!), og prøver seg også på ABC når Sondre øver seg (men det blir ikke helt riktig enda;))


Hverdager:

Her har vi nok et B-barn ja :) Å bli våknet bli våknet klokka 7 er ikke noe gøy... da vil hun helst sitte på fanget med smokken og William uten å slå på lyset ;) Prøver Sondre å være litt morsom, da blir hun sint og begynner å hyle! Men som regel går morgenene helt greit, og når vi kommer i barnehagen er hun i strålende humør!

Barnehage-dagen er fra rundt 8-9 frem til rundt 16, og der trives hun kjempe godt. Hun leker mest med ei jente som heter Maren som er like gammel -og for tiden leker de visst mest under bordet :)

Vel hjemme igjen er det middag, litt forskjellig lek eller besøk og så er det kveldsmat rundt halv 7 (da bør det hvertfall være kveldsmat, men ofte blir det ofte 15-20 min senere) -og så er det i seng rundt 19.15/30. Hun får fremdeles varm melk og stooor koser seg med den, så må det ett par bøker (akkurat nå er det Lillesøster som er det det går på, men Tassen har vært en stor favoritt). Så liker hun at vi legger oss ned litt sammen meg henne og synger en sang eller to eller tre -og så sovner hun som regel når vi går ut. Og da sover hun mer eller mindre til morgenen, men en smokk eller en drøm innimellom er det jo ;)


Lek:

Hun syns det er veldig gøy å leke med duplo-huset sitt, og nå har hun fått Kitty-"duplo" også -og kan bruke mye tid alene på det (snakker med de små figurene, setter de ned, legger de, kjører bil...). Ellers er hun jo en ROSA prinsesse Kitty jente da :) Liker å pynte seg (sminken hun fikk til 2 års dagen har vært populær, og finner hun krem -så er det ikke mye igjen av den når hun er ferdig, og neglelakk må hun selvfølgelig ha!), og dukkene er også ganske stas. Og så tegner hun masse sammen med Sondre, men sitter ikke så kjempe lenge. -Men prøver nå mer å holder seg innenfor strekene, og er ganske flink ;*)


Ellers er hun stor sett en utrolig fornøyelig jente, som sjarmerer de fleste ;) Hun elsker oppmerksomhet, og kan godt fisle litt på broren sin, hvis hun får en ekstra kos. Og STA det er hun, og skal selvfølgelig klare det meste selv (som å ta av og på seg klær og sko) -og da blir hun sint når hun ikke får det til! Vi har ikke begynt med noe særlig pottetrening, men hun vil selv ofte sitte på doen (da gjerne etter hun har bæsjet i bleia...).

Hun leker litt alene, men liker best når noen er sammen med henne (men det kan like godt være Sondre -de får til å leke godt sammen innimellom). Veldig gøy å være under bord, og teltet hun fikk til bursdagen var også morsomt! Hun liker som sagt det meste som er rosa, eller som er Kitty :)


Hmmm... nå er det sikkert mye jeg glemmer å skrive, men det får bare komme innimellom :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar