søndag 21. november 2010

Pinnekjøtt på thai-måten :)


Og det er jammen meg ikke så skummelt som det kanskje høres ut ;)

Forrige helg hadde vi en kjempe koselig helg hos en vennefamilie på Nesoddtangen (som jeg forhåpentligvis får skrevet mer om i et annet innlegg... men det har jeg nå vært veldig dårlig til i det siste...hmmm...). Vel tilbake til den o'store første "julemiddagen" for sesongen!
Vel det har seg slik at vi ofte har tatt den første pinnekjøtt middagen for sesongen sammen (eventuelt det siste, skulle ikke den første passe). Og tradisjonen tro, dro vi inn til Oslo i starten av november, for å innta nok et herlig måltid (blant annet :)). Denne gangen hadde vertskapet bestemt seg for å ta en liten vri på det, og servere pinnekjøttet med thai-vri! Og kjempe spente var vi!! Mmmm...

Oppskriften Honningglassert Thai Pinnekjøtt finner dere hvertfall hos Apérif

Kort fortalt så blir pinnekjøttet, etter det er ferdig kokt, smurt inn med honning før man legger det inn i stekeovnen. -Og det smakte faktisk veldig godt (sier søtmomsen)! Den størte forskjellen ligger nok i kålrotstappen, som inneholder både kokosmelk, koriander, ingefær og masse annet utradisjonelt. Men den smakte jammen godt den også! (i oppskriften står det at mosen skal lages i food processor, men dette kan fortrinnsvis gjøres på "gamlemåten" med "stampe"(eller hva man kaller det :)))

Alt i alt atter et meget vellykket måltid! Det kommer nok ikke til å erstatte den tradisjonelle pinnekjøttmiddagen på julaften, men er et veldig bra alternativ hvis du trenger en annen vri ;)

1 kommentar:

  1. Såg iallefall veldig godt ut! KJekt du vil være med på blogglotteriet mitt!

    SvarSlett