fredag 27. mai 2011

Pip-pip...

Sondre går jo i utgruppe i barnehagen, hvor de kjører et fugleprogram. Her lærer de om alle fuglene (så han kan maaange flere enn mammen sin, selv om hun en gang i sin ungdom tok jegerprøver og måtte kunne forskjell på dem alle). -Han kan til og meg forskjell på gutter og jenter på noen... (*stolt mamma*)
I tillegg henger de opp fuglebur (et i barnehagen har til og med kamera, og her har det bosatt seg en fuglesnapper, som har lagt 7 egg!!) -og et fuglebur har han laget selv også og fått med seg hjem. Hos oss hadde vi ingen passendes trær... de måtte ikke stå så langt fra hverandre, slik at de små fugleungene kunne lære seg å fly -og heller ikke for høyt, for alene... Så det endte med at fugleburet ble hengt opp hos Besta og Bestefar ;)
Det har nå hengt der noen uker, og Bestefar og Tuva skulle sjekke om det hadde kommet noen fugler og bosatt seg der (noe Bestefar ikke hadde mye tro på). Men når de nærmet seg så fløy det jammen med en blåmeis ut -og når de tittet oppi fugleburet, så var der jammen med egg!
Sondre og mamma måtte rett ut å kikke de også (begge helt i hundre ;)). Over oss satt blåmeisen og kvitret hissig -men jeg fikk bare en kjapp titt oppi selv -men jeg talte minst 7 bitte-bitte små blåmeis egg :)
(Tipp om det var en stolt gutt som kom i barnehagen dagen etter for å fortelle det!)


(lånt bilde)

Blåmeis (vitenskapelig navn Cyanistes caeruleus, tidl. Parus caeruleus, dansk: blåmejse, svensk: blåmes) er en fugl i meisefamilien. Lengden er ca. 12 cm, og vekten er 11 gram.

Fuglen hekker fra mai til juli. Blåmeisen får 7 - 14 egg, og rugetiden er 13 - 18 dager. Ungene forlater redet etter ca. 16 dager. Ofte brukte hekkeplasser er gamle hule trær, men den hekker også gjerne i fuglekasser. Blåmeisen er den fuglen som med størst intensitet tar opp kampen med fluesnapperen for å sikre seg fuglekassene om våren. Den kan også drive bort større og sterkere kjøttmeiser.

Wikipedia om blåmeis

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar