søndag 29. mai 2011

Endelig...FØRSKOLE!!!

Onsdag 25. mai og torsdag 26. mai var det ENDELIG tid for førskole :)
Det var en kjempe spent gutt som troppet opp på Hunsfoss skole, -tidlig av alle ting! (men det var vi ikke alene om ;))


Kl 8.45 ble vi vist inn på det jeg tror er skolekjøkkenet, både førskolebarna og foreldrene. Her ble en etter en ropt opp, og fikk hilse på rektoren og lærerne.
Litt tisking og visking ble det, med 29 spente barne med sommerfugler i magen!
Oss foreldre hadde allerede vært på foreldremøte på mandagen, og fått greie på at det blir én stor klasse med 29 elever -som skal deles opp grupper. I tillegg blir det 2 lærere, 2 klasserom etc (alt som vansligvis 2 klasser ville hatt).
Det litt "spesielle" er at det blir 20 jenter og 9 gutter i klassen ;) Så da får jo guttene mange nok å "sjonglere" om noen år ;)


Etter oppropet gikk vi alle til klasserommene, og barna satte seg i lyttekorken foran tavlen. Der sang de noen sanger, og alle ble ropt opp på ny og fikk et navneskilt rundt halsen. Etter dette var det tid for oss foreldre å gå, -og det var ingen problem med å gjøre for å si det sånn ;)
Da vi kom og hentet i 11-tiden, så var de små helt i hundre :) De holdt på å telle til 30 på engelsk da jeg kom inn -og Sondre stemte i!
Han kunne fortelle at de hadde lest historie (IKKE eventyr), fargelagt litt i "Sommerboka", hilst på fadderne, blitt vist rundt og lekt litt. Han hadde ikke lyst i barnehagen igjen og ville helst bare starte på skolen med en gang!

Heldigvis er det 2 andre gutter fra barnehagen som skal begynne i samme klasse, og de kommer nok til å fortsette å henge en del sammen :)
(I tillegg er det 5 av jentene fra barnehagen)

2. dag så leverte jeg bare Sondre, de ble ropt opp -og jeg tror aldri han vinket en gang. Og da mamma banket på vinduet, viftet han meg bare lett bort ;)
Vi hentet rundt 11 på dag to også, og Sondre hadde selvfølgelig ikke lyst til å gå! (Og lurte på hvor mange dager det var til han ordentlig skulle begynne på skolen, og syntes 2,5 mnd hørtes fryktelig lenge ut!)'

Vi hadde også avtalt å vente med å kjøpe ny sekk (var kanskje 50/50 hvem som hadde ny og ikke), men nå klarte han ikke å vente med. Så etter barnehagen også var ferdig, bar det rett av sted for å handle! Han valgte en sort sekk med dinosaur, og synes det er kjempe gøy at det er flere som har akkurat samme ;)

Sommerboken som de har fått med seg hjem til å øve i er ferdig utfylt allerede, så nå er det bare å starte nedtellingen!

(Huff, er det bare mammaer som synes tiden går litt for fort???)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar