mandag 31. august 2009

Sondre med fiskelykke!


Søndag var det villaksens dag og fikse konkurranse i elva (Otra) -og det hadde selvfølgelig Sondre veldig lyst til å være med på. Så da hadde Sondre og Bestefar sitt eget team. Vi var nede og registrerte oss litt etter 11, og klokken tolv smalt det og konkurransen var igang!
Sondre og Bestefar, men mamma Sissel litt på slep -satt og fisket...og fisket...

-Og plutselig!! Sondre måtte hjelpe Bestefar litt, -og tro om han ikke fikk fisk!!! Kan tro det var en stolt liten gutt som dro fisken i land -og løp og hentet kroken!! (Ok, litt vel drastisk, men Sondre syntes det var SÅ stas!).
Noe størrelse kan vi kanskje ikke skryte av, -en liten ørret på vel 100 gr. Men for Sondre er det ikke størrelsen som teller!!
Og tro han passet på denne fisken -en storebror ørret som han kalt den! -Måtte vaske den flere ganger, for det måtte jo ikke være blod på den! Og hvis noen kom forbi og lurte på om det var noen som hadde fått fisk -ja da spratt han opp!! -Alle syns selvfølgelig at han hadde fått en veldig fin fisk!
I tillegg haddde Bestefar med seg ekstra fiskestang, en "liten" en med ordnetlig snelle som Sondre fikk prøve. -Og jammen fikk han ikke det til også (snellen hadde Bestefar fått når han var rundt 15 år, og den fungerer like bra enda). -Så da ville han ikke gå tilbake til fiskestangen sin igjen ;)
Og da det smalt igjen 4 timer senere (ja, han fisket faktisk, i mer eller mindre, 4 timer!). Da gikk han stolt for å få levere inn fisken! :)
Det som var saken var at det bare var laks og sjø-ørret som ble veid, men fisken hans var jo bare så fin (og fiskeren SÅ stolt), at han fikk en egen premie uansett!! En fiskesluk, Hammer fra Sølvkroken. -Og tro om han var fornøyd!! :)

I dag, mandag, var det første han sa når han våknet: "Jeg har nå fått 2 fisk!!" (Den andre har han jo fisket tidligere i år).
Når han kom hjem fra barnehagen, hadde han veldig lyst til å fiske igjen :) Så han ringte til Bestefar og lurte på om de ikke kunne ned til elva igjen -og Bestefar kunne selvfølgelig ikke si nei ;)
Vi prøvde å forklare at man ikke får fisk hver gang, men det gjorde ikke noe sa Sondre -det er jo så koselig med elva uansett!
De fikk med seg kakao og stol, og dro avgårde -og ble borte til kveldsmat! De hadde hatt det riktig så koselig med kakao, steinkasting og fisking -og jammen med fikk de ikke fisk mot slutten i dag også!! En liten abbor denne gangen, så nå har Sondre fått både makrell, ørret og abbor!! Og det er nok ikke lenge til han vil ut å fiske igjen ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar