lørdag 15. august 2009

Tuva 1 1/2 år!!!!!

Hipp hurra og gratulerer med dagen!!! -som Sondre sier! Han syntes også det var veldig rart at hun ikke skulle få noen gave på bursdagen sin, så vi måtte finne fram noen bøker som vi hadde på lur om Pepa Gris (ble veldig populære med en gang -enkle og fine i fargen). Regner med Sondre håper på å få noe selv når han fyller 4 1/2 neste månede også da :)
Men stor jente har hun blitt gitt!
Turer rundt på egen maskin, og stopper vi henne så kan vi aldri vite hvor hun ender! Hun har jo gått i Snømyra barnehage i 2uker nå, og ser ut til å trives veldig bra så langt! Til nå har det jo vært litt "sommer-stemning" i barnehage, men fra neste uke av så skal alle tilbake til egen avdelig (noe som nok blir litt rart for Sondre og Tuva, siden Tuva da skal i eget hus med de små, mens Sondre blir igjen i hoveddelen. Men da blir det jo ekstra gøy å komme hjem å leke etterpå!)
De i barnehagen synes hvertfall det går veldig greit, -og spesielt godt liker hun seg ute! Hun spiser bra og sover sammen med andre i tvillingvogner ute (men sover da kanskje litt mindre enn hjemme 1-1 1/2 t). Det er jo ingen av de andre som er like små som henne som har begynt enda, de begynner neste uke -så det blir nok stas!

Men morgenfugl skal ingen påstå at hun er ;) Eller det vil si, at hun de siste dagene har våknet selv rundt 6.30-6.45, men til vi da går ut av døren en times tid senere -så er det endel surmuling ja! Men skal se at det går seg til etterhvert! Prøver hvertfall å være flink til å legge henne tidsnok om kvelden, men det blir fort nærmere halv 8 (men det bør kanskje bli nærmere 7 istedenfor).

Ellers er hennes store "lidenskap" for tiden å bygge med duploen. Og da skal det ikke være høyt, men flatt! Hun fyller ut hele platen, og er så fornøyd etterpå! Og hun klarer det helt selv, som regel uten noen "hull"!
Hun liker også fremdeles å hoppe på trampolina! -og nå letter hun faktisk!! (både der og på bakken :)). Og så har hun begynt å finne glede i dukkene, som hun kjører rundt på i vogna -og alt som er mindre enn henne (både dukker og levende) -det er BEBI!! I tillegg liker hun fremdeles å leke med ball, sykle, være i vogn -og så har hun blitt veldig tøff i sklier! Her ute så klatrer hun opp selv, og setter utfor! :)
I bilen har hun også oppdaget gleden med dvd-spiller, og da Teletubbies! "Bmm-bmm mamma!" sier hun "Lala!!! Toooo kem!!" (da vil hun i bilen å se Lala, der sier de stor klem!)
Men generelt sett er hun flink til å leke, også alene! Selvfølgelig syns hun det er gøy når vi kommer bort og ser/leker, men kan holde på for seg selv eller sammen med Sondre over lengre perioder.
I tillegg har hun begynt å finne mer og mer glede i bøker, og det er koselig! Hun kan faktisk sitte ned og "lese" sammen med oss en god stund.

I tillegg så er hun nok en liten prinsesse (dog som regel skitten prinsesse) som liker å være midtpunkt og få oppmerksomhet. Prøve sko er STAS, og det er ikke sjeldent hun klatrer ned trappen til ganga og roper fornøyd når hun har fått på seg en eller annen sko!

Og Besta er også veldig stas! Der skal hun selvfølgelig ha IS med en gang hun kommer (og det er kun Bestefar, av og til Besta, som får lov til å mate grønn is)! Men så styrer hun rundt der også. Syns det er gøy å grave i sanden, leke med pinne-spill, men playmobilene eller bare springe rundt.

Flere og flere ord dukker også opp... men jeg husker nok ikke alle (og mange har jeg sikkert nevnt før) Allo (hallo), bessta (Besta), williwill (William -bamsen), tutta (tutta), sssjykkel (sykkel), bæ (sau/bæ), bade(bade), tisssse (tisse), beie (bleie), bæsj (bæsj), baille (ball), både (båt), gakkgakk (gakkgakk/and), issssssssss (is), lala (Lala), pom/tom (kom), Sonne (Sondre), Siggeh (Sigurd), bmm-bmm (bil),leple (eple) + + Ellers gjentar hun jo mange ord etter oss, men skjønner nok ikke hva de egentlig betyr.
Det som er litt kjekt, er at vi kan begynne å snakke litt mer til henne -og du ser hun forstår.

Storspist er hun fremdeles ikke (bare innimellom), og hun kan grapse noe sinnsykt med maten. Men vi lar henne jo som oftes spise selv, så vi har kanskje litt skyld i det. Men hun det har hun jo gjort i snart ett år nå, så hun nekter jo mer eller mindre å bli matet. Det er ikke uvanelig å finne matflekker, både i håret og på ryggen! Men hun får nok i seg, for vokse -det gjør hun :)

Utviklingen går hvertfall utrolig fort, og nye ting læres hver dag. -Utrolig gøy!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar