onsdag 26. august 2009

Tuva første gang på do, morgenstund og barnehage...

Ja, det blir gangske mange "hverdager" som barnefamilier, og da må man lære å sette pris på de små tingene :) -Som når Tuva bæsjer på do for første gang!! (hehe, det er nok bare småbarnsforeldre som faktisk snakker om dette). Jeg skal vel uansett ikke skryte for mye av det, for det var jo ikke slik at hun kom til meg og sa ifra at hun måtte på do -og dro meg med...
Nei, det hadde seg slik at hun løp rundt uten bleie, så stoppet hun opp og laget noen rare uttrykk i ansiktet -og en "liten en" havnet på gulvet. Hun ble så bært inn på do, og der satt hun... før hun satte igang! Hehe :) Rare lille Tuva! Men ut kom det, og hun var veldig stolt!! (Så får vi heller se hvor lenge det blir til neste gang...).

Ellers har vi jo morgenstunder da -som egentlig er tull igrunn ;) Vanligvis er det mamma Sissel som leverer i barnehagen, og barna skal opp klokken 7. Vanligvis må de våknes, men Sondre "spretter" for tiden opp og er veldig samarbeidsvillig. Og så har vi Tuva... Om hun våkner selv, eller om vi må våkne henne -så syns hun det er altfor tidlig! Går og tviholder på både William og Willy, og gjerne en tutt i munnen og en i hver hånd (og ja, det er vanskelig å bære så mye, og hun syns IKKE det er noe gøy at hun til stadighet mister en eller flere av delene).
Men vi får nå kledd på henne, og når vi kommer så langt som at vi skal ta på skoene -så er alt bra! :) Vel, det vil si så lenge hun får bestemme hvilke sko hun skal ha på!! Hehe...
Når vi kommer frem til barnehagen så er begge i full fart, og det er ingen problem å levere noen av dem! :) Tuva har som regel av seg jakka før hun er innenfor døra, og når Kitty "sokke-tøflene" er på og ha-det klem er gitt -så vinker hun og tusler inn til frokosten.
Sondre løper som regel til sin avdeling og inn til frokostbordet (på veien "pugger" vi litt navn på barna, både jeg og Sondre -så snart kjenner vi nok igjen de fleste). Sondre trives ellers veldig godt i den nye barnehagen, og de synes også det er kjempe koselig å ha han der! Ingen klaging og syting, og alle liker å leke med han siden han er så snill (*stolt mamma*). Ekstra gøy synes han det er når de er ute i skogen (de har en egen ute barnehage der) -og så syns han det er stas når han får leke litt med Tuva (de små ha et eget hus og uteplass).

Alt i alt har vi det veldig fint ;)

PS. Her er noen tips om lettere morgener fra Foreldremanualen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar