søndag 18. april 2010

Knytting av sko...

Ja, nå har Sondre både fotballsko og joggesko med knytting -så nå må det øves! Stor sett så liker jo Sondre å øve -og dermed lære nye ting! Men det bør selvfølgelig ikke ta altfor lang tid :)

Surfet litt rundt på nettet og fant ett par tips hvertfall... Men andre tips mottas selvfølgelig med takk!

”Lær-å-knyte” leker og bøker
Dersom du ønsker å gjøre det å knyte skoene morsommere, kan du prøve å finne en barnebok eller en leke som kan hjelpe med å knyte selv. Dette er spesielt nyttig for barn som lærer gjennom å leke med leker .

Tofargede lisser!
Dette flotte tipset kan faktisk gjøre knytingen enklere. Ta to lisser i to forskjellige farger og del dem på midten. Sy de så isammen og du får to tofargede lisser. Sett lissene i et par gamle sko og lek og lær med disse morsomme lissene. Det å bruke tofargede lisser kan hjelpe et barn som har problemer med høyre og venstre, da det gjør det enklere å skille hva som er hva. Du kan bruke alle vanlige ”lære-å-knyte” metodene med disse lissene.

Ekorn og tre-metoden
Dette er en enkel og morsom metode som bruker en barnevennlig histore og bevegelser som hjelper barna å forstå og huske de grunnleggende knepene i å knyte skoene

- Fortell barnet at de må lage ”trerøtter” ved å lage startsknuten
- Lag så selve ”treet” ved å lage en lang tynn løkke, hold løkken i barnets høyre hand
- Med venstre, ta tak i lissen, og fortell ham at et ekorn løper rundt treet og hopper inn i hullet under treet og kommer ut på andre siden (Man må bytte hender på dette punktet, noe som kan være litt vanskelig)

Hentet fra denne siden

1 kommentar:

  1. Likte godt ekorn og tre-metoden! Vi har en lignende historie men om en hare som leter etter venner.
    Historier gjør læringen lettere og mer gøyal!
    Flotte tips
    Klem Tonje

    SvarSlett