tirsdag 13. april 2010

Sondre som 5-åring :)


Sondre er en absolutt herlig 5-åring, men alt det innebærer...:)
Flink, snill, blid, litt sjenert, nysgjerrig, rar, kosete, sprek, morgentrett, stille, smart...

Vi kan jo begynne med de vitale målene:
19,2 kg og nesten 114 cm høy. Skostørrelsen er 29, og hodestørrelsen vet jeg ikke (men han kan bruke samme sykkelhjelm som meg :)).

Sondre liker å få ting til, og han har et bra vinnerinnstinkt. Siden han ene kompisen hans i barnehagen kunne lese, bestemte han seg at det skulle han også kunne før han ble 5! Og jammen meg om han ikke kan det! Han sitter selvfølgelig ikke og leser egne bøker, men leser de fleste ord han ser. Han kan også stave hvis vi sier små ord til han. Vi lærte han litt av de store bokstavene og lydene -men de små bokstavene har han lært seg selv.
Han kan også bygge mye lego selv (etter tegning), men hvis det blir for stort så vil han gjerne ha litt hjelp :) Men ellers er han ikke så flink til å spørre om hjelp... Og av og til kan han nok også helst gjøre ting selv, -han kan nok fort ha en plan som han ikke vil at andre skal "ødelegge" :) Men vi har merket at han mer og mer i det siste har spurt om å leke med andre barne etter barnehagen, og han har både hatt barn med seg hjem og vært på besøk selv -og det er jo kjempe hyggelig!

Ting Sondre liker...
Han liker fotball! Nå når våren har kommet, så vil han helst gå med fotballskoene sine og ned på banene å sparke (da er det utrolig stas når han av og til får være med noen av de litt større guttene). Han er en ihuga Start fan, og har planer om å begynne å spille der når han blir stor nok og god nok (men gleder seg til å begynne på Vindbjart også om noen år). Ellers er det kanskje ManU som er det engelske laget, men det endrer seg litt...
Han liker å sykle, og er veldig stolt av den nye sykkelen sin! Men han liker å ta frem den gamle også -for den kan han sladde enda mer og sånt ;) Han har uansett veldig kontroll, og tar ikke for store sjanser ned bratte bakker og stier.
Han liker å lære ting. Han er utrooolig nysgjerrig! Og det syns vi bare en så bra egenskap! Fortsetter han å stille like mange tror jeg han kommer til å nå langt :)
Han kan som sagt lese, han kan telle til langt over hundre (men glemmer som regel 33, 43, 53...), han kan gjøre enkel matte...
Han liker IS!!! Han kan spise så utrolig mye is, spesielt hvis det er pistasj med sjokoladebiter hos Besta!
Han liker å hoppe på trampolina som vi akkurat fikk opp igjen! Prøver nye triks hver dag :)
Han liker å være ute, gjerne på heia blant busker og kratt!
Han liker Star Wars og fekting, men ikke slåssing...
Han liker å hjelpe; med å lage mat, med rydding, spikring, vasking...
Han liker å tegne, å spille x-box, se på tv, være lenge oppe, sove lenge og grave seg langt inn under dyna...

Han er en veldig flink og tålmodig storebror, men av og til kan selvfølgelig han også bli lei... Men stort sett får Tuva lov til å være med, han forteller og lærer henne ting ("Tuva, dette er en sirkel og dette er en firkant...")

Sondre liker ikke...
Han liker ikke å tape (men vi prøver å ikke alltid la han vinne). Han må nok lære enda mer at av og til er godt nok veldig bra! ("Se mamma, jeg prøver det beste jeg kan!").
Han like ikke å bli kjeftet på (men hvem gjør vel det). Han er en heller sensetiv gutt, og tar som regel ikke igjen men blir heller lei seg (men kjemper bra mot tårene).

Ellers er han en ganske hjemmekjær gutt, og kan av og til være litt stille. Får vi besøk, så setter han seg gjerne foran tv'en... Men når vi bare kommer igang, så er det gøy!

Når han blir stor vil han bli fotballspiller, og kanskje brannmann. Han tror ikke han vil jobbe med datamaskiner som mamma og pappa :)

Hmmm... det var det jeg kom på i øyeblikket -men kanskje jeg hiver på mer etterhvert! Det er hvertfall gøy å skrive ned litt, slik at vi kan huske slike ting som så altfor fort går i glemmeboka!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar