lørdag 2. oktober 2010

Sondre 5,5 år!


Ja, nå er det jo ett par uker siden Sondre ble 5,5 år -men her er en liten oppdatering ;) Vel, når man er på den alderen -så er jo de halve årene ganske så viktig! Han har skjønt at man ikke feirer halvårene, men han blir med ett mye eldre når han kan si han er fem OG ET HALVT år ("Å ja, er du bare 5 du? Jeg er 5 og et halvt jeg skjønner du" overhørte jeg en gang ;))

De vitale målene ved 5,5 er 117 cm og rundt 21+ kg.

Han er en herlig rar stor liten gutt, som elsker å lære nye ting (men liker ikke å bli belært! Vi holdt for eksempel på å lære å knytte sko, men det gadd han ikke mer når han følte vi maste litt for mye. Så her om dagen når vi var ute og handlet litt, hørte jeg han rope: "Mamma kom over her, jeg er med den store mannen (les: prøvedukke i en H&M butikk)!" Jeg lurte på hva det var... "Jo, se! Jeg har knyttet skoene hans!")

Yrkesvalget han har gått fra: Fotballspiller, syklist, arbeidskar, kjøre danskebåten og male hus -til kun å være fotballspiller og forsker. Han går rundt og skal stadig forske på det ene og det andre (tenker han har det fra skauen i barnehagen) -kjempe bra og morsomt syns nå jeg ;)

Ellers er det mye fotball som allerede foregår inne i det hodet... Hvor han har det fra vet ikke jeg ;) Han heier selvfølgleig på Vindbjart (hvor han ENDELIG skal begynne neste år!), Start, ManU, Italia og Viking (for det gjør en av kompisene hans i barnehagen, også han uten noen "god" grunn). Og i tillegg til trommesett til jul, så ønsker han seg all mulig slags fotballting! (Og det er ikke bare bare å han en mamma som elsker jul og begynner å snakke om det allerede i september, da blir det leeenge til jul ;)).

Han trives veldig godt i barnehagen, spesielt de dagene han er på skauen og den dagen de har 5 års klubben -og den dagen de har sang/dans/drama -ja det var visst alle dagene det :)

Han kan av og til være litt vanskelig å spørre om ting, da svarer han ofte nei... Men når han bare får seg et lite spark bak og kommer i gang,ja da syns han det er kjempe gøy! (hva nå enn det er han finner på...)
Nintendo DS og Wii kan han lett bruke tid på, men det går greit å "kontrollere".

Ellers er han fremdeles et B-menneske, som alle i denne familien :) Eeeeelsker å være lenge oppe, og liker ikke å stå tidlig opp (men det går greit, lillesøstera er mye verre). Men vanligvis legger han seg rundt 20-20.30 og så står han jo opp rundt 7 på hverdager -og vanligvis halv 8-8 i helgene (men da går han bare og skrur på barne-tv selv).
På tv liker han blant annet å se Barnas supershow, Dinosaur-toget, Quiz, Ugler i mosen... Barbapapa er også veldig populær...

Som storebror er han veldig flink, og ganske så tålmodig. Noen ganger finner han jo på ting med henne -men stort sett er han veldig snill og tar henne med på leken.
Han leser ord som er skrevet med store bokstaver, men vi presser ikke på og lar han ta det i eget tempo.

Ja det var litt av slik Sondre er som 5,5 år... har sikkert glemt en del -men det for vi ta en annen gang :) Spurte han ellers selv hva han syntes var gøyest å gjøre:

"Å leke visst jeg har kjøpt noen nye ting. Å gå i barnehagen. Se på tv. Spille fotball. Spille DS."
Hva er den beste middagen: "Pannekaker!" (Vi har valgt å gjøre det enkelt og har pannekaker hver fredag. Da spiser Sondre vanligvis 4-6 pannekaker og Tuva 2-3).
Hva slags musikk er det gøyest å høre på: "Waka Waka" (Fotball VM sangen med Shakira)
Hvor vil du helst reise: "Italia" (men han vet ikke hva han vil gjøre der)

1 kommentar:

  1. Å så nydelig. Så gøy å følge med på det du skriver.. Da føles det ikke som om vi er så langt unna. Ser ham for meg med alle de gode komentarene.. Johannes elsker også pannekaker. Vil gjerne ha det hver dag!! Håper vi sees snart, hils mannen og de nydelig barna..

    SvarSlett