mandag 13. desember 2010

Reisen til julestjernen


I går var det tid for teater igjen, denne gangen Reisen til julestjernen!
Forestillingen varer i 2 timer (inkl pause) -så det var bare Sondre og mamma som reiste denne gangen, sammen med Lisa og Tobias og deres mamma'er :)

Og forestillingen skuffet absolutt IKKE! Den var kjempe morsom (også for voksne), flotte kostymer og scenografi, musikk og skuespill :) Det var en liten vri fra filmen som jeg er vant til -men det gjorde da ingen ting!
Når forestillingen var over utbrøt Sondre: "Det er SÅ gøy på teater mamma, -kan vi snart gå igjen?" :)

Dette står om stykket på www.agderteater.no:

I et Eventyrland bodde en gang en prinsesse som het Gulltopp lykkelig sammen med kongen og dronningen. Hennes onkel, den slemme Greven, ville at den onde heksen skulle drepe Gulltopp slik at han kunne arve kongekronen. Selveste julenatten lurer han den lille prinsessen til å gå ut i skogen for å finne Julestjernen, og siden har ingen sett henne. Den stakkars dronningen dør av sorg, og kongen blir så sint og lei seg at han forbanner julestjernen. Straks forsvinner Julestjernen også.

Men en dag kommer en ung pike som heter Sonja til det sørgende slottet. Hun er god som dagen er lang og har et hjerte så rent som gull. Sonja er på flukt fra noen røvere, og kongen kjøper henne fri. En gammel spådom sier at når Julestjernen atter skinner over slottet, vil prinsesse Gulltopp komme til rette. Som takk tilbyr Sonja seg å finne Julestjernen, slik at kongen kan bli glad igjen. På sin reise møter hun Nordavinden, nissene, fuglene, den slu greven, den onde heksen og mange til. Noen vil hjelpe henne, noen vil lure henne, men Sonja er snill mot alle hun treffer på sin vei. Derfor får hun møte selveste Julemannen, som gir henne lov til ønske seg hva hun vil. Sonja ønsker at hun finner Julestjernen, slik at kongen kan få Gulltopp tilbake. Hun får ønsket sitt oppfylt, men den onde greven stjeler stjernen fra Sonja og overbeviser kongen om at det er han som har funnet stjernen og at heksas datter er prinsesse Gulltopp. Men sannheten kommer for en dag og det gode vinner. Fuglene forteller at det er Sonja som er den virkelige prinsessen. Hun får stjernen til å lyse igjen og kongen blir overbevist: Sonja er den riktige prinsesse Gulltopp, hans kjære datter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar