lørdag 11. desember 2010

Skole-helse sjekk


Fredag var det tid for skole-helsesjekk for Sondre! Og det var en spent stor liten gutt som stilte opp på morgenen :) (men like trett som alltid selvfølgelig -hehe).


Første ssteg var høyde og vekt, som var 119 cm og 21 kg -og han fulgte jo kurvene sine veldig bra. Følger han dette blir har visst rundt 180 cm høy, litt over gjennomsnittet (mens med det nye skjemaet som ikke er offisielt enda, blir han nærmere 1.85 cm. Håkon er jo 1.83 cm -så det kan jo hende :))

Så var det hinking, etterfulgt av ballkasting (og mottak) -som gikk veldig greit. Så var det tegning mellom streker, før han skrev navnet sitt. Så pratet helsesøsteren litt med han om hvordan han hadde det (greit heldigvis), hvem som bodde hjemme, hvilken barnehage han gårbi, om han gleder seg til å begynne skole -og så videre :) Så fikk han lov til å begynne å tegne litt, og da faller han selvfølgelig litt "ut" (som gutter flest liker han best å holde på med en ting om gangen).
Og som mor blir man jo veldig stolt når sønnen tegner monster-tegning på helsestasjonen -hehe. Heldigvis var det et fint og fargerikt monster som ikke var dystert og skummelt, og Sondre ble veldig stolt da helsesøsteren spurte om hun fikk lov til å henge den opp på veggen!

Så pratet hun litt med meg, om hvordan vi opplever Sondre og sånt. Og vi vet jo at han er klar for skolen!! (men heldigvis trives han veldig godt i barnehagen også enda).
Alt i alt var helsesøster også helt sikker i sin sak, at Sondre -ja han er klar for skolen :)

Inne hos legen var det lytting, kikking i hals, kjenning på magen, se at ryggen er rett etc... alt alt bare vel der også.
Og når Sondre til slutt fikk velge seg en liten leke, ja da var det jammen meg både en stolt mor og en stolt gutt som var ferdig med undersøkelsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar