torsdag 1. oktober 2009

Dejlig å være norsk i Danmark!Nå i høsteferien tok vi oss en tur til deilige Danmark -sammen med 3 andre familier (8 vokse og 10 barn!!). Lørdag morgen vendte vi nesen mot sør, og noen timer senere kom vi frem til Skallerup Klit (etter litt gps-kjøring på små humpete veier ;)).

Skallerup er perfekt plassert, bare ett par mil fra Hirthals. Og er et kjempe koselig feriesenter med MASSE å gjøre! Hyttene er passe greit standard, men vi var litt uheldig siden vi ikke kom rett ved siden av de andre (men det gjorde ikke så mye, siden vi som regel var på senteret -og sovnet tidlig om kveldene siden vi hadde så travle dager :)).

Som dere ser av bildet over, så fikk Sondre smake sin første røde pølse (hvertfall som han kan huske) -og det var godt! Både han og Tuva spiste flere pølser hver, -men ketchupen den var litt "rar" :)

Hva fant vi så på...
Vi var en del på "lekerommet" -hvor alle barnene koste seg utrolig masse. Både i "klatrestativ", ballrom, "gård", fotballspill, dataspill, sykler + +
Det var mye som var tilpasset de litt mindre også, så Tuva styrte rundt selv -opp og ned!
"Ooooouuuuiiiiii mamma!!!"De har også noe som de kaller "Team aktiv", som er mange forskjellige aktiviteter som barn og voksne kan være med på.Noe av det vi gjorde:
* laget godterier (brune med colasmak, -som smakte pepperkaker! Og det virket ikke så vanskelig å få til, så vi får se når det nærmer seg jul ;))
* malte sverd
* laget drage (MONSTER drage vel og merke)
* laget "glassting" (satt sammen små glassbiter, som ble smeltet sammen om natten)

I tillegg var vi jo masse i det store badelandet. Og begge barna ble veldig trygge og storkoste seg. Tuva likte spesielt akvariumet i bassenget -og skliene! Hun lo og sang om hverandre! Sondre har blitt kjempe tøff, og svømte rundt alene med badering.

Vi var også ute og lekte, bl.a. i jungelstien og på trampolinene. Vi var på stranden, og vi var oppe ved "det nesten nedsnødde fyr". Men da blåste det så mye at det blåste sandstorm, så det var ikke mulig å komme oppe. Gikk vi ut av bilden måtte vi ha solbriller på oss, for ikke å få så mye sand i øynene!
(Noe Sondre syntes var veldig tøft -helt til han faktisk fikk sand i øynene).


Jeg fikk seg også en liten shoppingtur til Hjørring, hvor jegblant annet fant en utrolig kjekk butikk med mye rare og billige ting TIGER . Her kunne jeg brukt veldig mange flere penger enn det jeg gjorde!!!
Og så må jeg jo selvfølgelig nevne at jeg endelig fikk tak i Trunki koffertene jeg har hatt SÅ lyst på til ungene!! Minimums var så snille at de sendte dem til feriesenteret mens vi var der! -Så nå får vi se om ungene blir like "forelsket" i koffertene som mora når de får de til jul!

Som alltid er det deilig å være norsk i Danmark (selv om det blåser veeeldig mye), og vi satser på at det ikke er så lenge før vi kommer oss over "dammen" igjen -for vi rakk jo bare å gjøre en brøkdel av det vi hadde muligheten til ;)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar