tirsdag 6. april 2010

Sondre feirer sine 5 år!


Ja, nå er det jo litt siden han faktisk feiret sine 5 -men her kommer endelig et lite referat...

Dagen startet som vanlig rundt 7, men vi rakk ikke å gå ned å våkne han før han kom opp selv helt i 100: "Jeg har bursdag!!!!!"
Etter det fikk vi nå sunget for han, og så fikk han gave fra Tuva som var DS spill, Barbaflink tallerken og Barbapapa bok. Før vi geleidet han ut i stuen hvor den smellnye kule sykkelen stod!! (16") Kan tro han ble fornøyd :)

Så var det avgårde i barnehagen, med 40 pølser + brød/lompe under armen! Han hadde valgt å ha ansiksmaling som akivitet (etter mora sa at han heller kunne se film hjemme enn i barnehagen, syns generelt sett at filemer i barnehagen er en "uting") -og han ble jo bare KNALL tøff TIGER! (I selskapet etterpå ble fetter Sigurd så redd, at han ville ikke være i nørheten av Sondre før han vasket det av). Sondre hadde selvfølgelig vært kjempe tålmodig mens Hilde Cecilie hadde malt han :)
Han ble kastet i lufta og de skjøt "raketter" -og han fikk turkis krone akkurat slik han ville ha!

Etter barnehagen så var det familieselskap, men middag (skikkelig god hjemmelaget gryterett til de voksne og pannekaker, etter Sondres valg, til de små) og selfølgelig kake, is og gele!
Og han fikk så masse fine ting! Star Wars klær, jaktdress, Star wars lego, tryllesett, penger, Jakten på den forsvunnende diamant spill + + +


På lørdag var det jo endelig tid for Star Wars gutteselskap! 6 stk 5 og 6 åringer trappet opp med gaver og penttøy :) (noen jeg nesten ikke hadde sett før, siden Sondre fikk lov til å invitere dem han hadde lyst til).


Vi startet opp med Star Wars musikk og flasketuten-peker-på når vi skulle åpne gavene (rart at den leken alltid er like spennede!). Og Sondre ble kjempe glad for alt han fikk; blant annet Star Wars plakat, sverd, matboks, lego, pokemonbamse og Gormiti figurer!
Så var det tid for pølser og brus... Det gikk ikke så kjempe mye, men det er jo helt greit ;) Og etter det var det tid for å gå ned i kjellestuen på JEDISKOLEN!
Der fikk alle utdelt Jedidrakt (sort rektangulert bomullsstoff m/hull til hode og belte :)) og Star Wars maske! De måtte gjennom Jedi-hinderløypen vi hadde bygget (og som de fleste fikk prøvd ut før middagen :)) -Det var start i sofaen og over noen farlige hindringer (puter), så måtte de hoppe til Jediberget (saccosekken) og balansere over stupet ut i Galaxen (en lang planke) og under porten (et bord), over myra med skumle fiender (madrasser)og over fjellet (puter og stoler) -før det var rundt igjen, og rundt igjen, og rundt igjen... hehe!
Vi hadde lakrislissespise konkurranse (som halvparten, inkludert Sondre, klarte) og hold ballongen lengst i luften. Til slutt fikk alle utdelt diplom som utropte den til Jediriddere!Å ja, innimellom her fikk vi også tid til sjokoladekake (litt mislykket Star Wars kake), 2 lags-gele og is! :)

Etter 2,5 timer med masse lek og morro, tror jeg det var 5 svette og fornøyde gutter som reiste hjem igjen (en har allerede vært tilbake og hjulpet å bygge noen av lego-settene Sondre fikk).
Da jeg spurte Sondre om han hadde hatt en fin dag, fikk jeg til svar "Det var enda mer gøyere enn det jeg hadde trodd mamma!!" *smelt* Da var all forberedelsen verd det :)

Hmmm...lurer på hva slags 6 års bursdag vi skal finne på.... :)

2 kommentarer:

  1. Heia! Takk for tips ang kameraet, har IKKE sjekket noen billedbrikke, så jeg får prøve det!
    Hørtes ut som en kul bursdag også! Greit å få litt idéer til femåringen i huset fyller seks, og Star Wars i alle varianter er jo absolutt en højdare for tiden:)
    Ha en fin uke! Klem B:)

    SvarSlett
  2. Ja Star Wars er veldig populært for tiden her :) Fikk du fisket kameraet?

    SvarSlett