mandag 20. juli 2009

Tuva 17 måneder!! (-og noen dager...)


Ja da er jammen med solstrålen vår blitt 17 måneder! Og hun blir ikke mindre aktiv med alderen gitt ;) Bein i nesa og pågangsmot som få, vel det gjør at hun får til det meste hun prøver på (på en eller annen måte hvertfall).
En av de største forandringene de siste ukene, har vært at hun prøver å si mange flere ord -og har såvidt begynt å sette sammen ett par -men endel av ordene blandes sammen ;) Ball, banan, bleie, takk, hadet, Sondre, heia, brumm-brumm, båt, bade, der, sånn, baby, isssss, hoppe... (men de fleste er selvfølgelig ikke helt klare :)) I tillegg så prøver hun seg på mange flere ord. og kan bli ganske hissig hvis vi ikke skjønner henne. Og er vi noen steder, kan hun også gå bort til helt fremmede folk og forklare dem både det ene og den andre (heldigvis syns de aller fleste at hun bare er søt)

I tillegg har hun dene siste uka funnet ut at hun IKKE vil ha bæsj i bleia. Gjør hun på seg, så sier hun ifra med en gang "bleia...bleia" -og drar seg i bleia. Prøver hun å sette seg ned, spretter hun opp igjen med en gang -og blir faktisk med oss frivillig inn på badet.

Spise og sove gjør hun også :) Leggetiden blir ofte strukket nå om sommeren, og ofte blir hun ikke lagt før i halv åtte-åtte tiden. Når vi da kommer med melka, blir hun kjempe glad, gir nattakos til alle som vil ha og sier natta! Det blir kanskje ett par smokker iløpet av natta, men som regel sover hun til 7 og gjerne 8 om morgenen (noen som er veldig fint når vi har ferie). Så sovner hun igjen rundt 12 og sover i ett par timer... Og hun har nå sovnet både i vogna i dyreparken, og på gulvet (på en dyne) hos besøk -i tillegg til seng. Med leggetiden, både om dagen og kvelden, kan strekkes -og hun er som regel blid og fornøyd til hun blir lagt i senga :)
Noen storspiser er hun fremdeles ikke, men hun vokser og er fornøyd :)

Ellers er trampolina vår stor suksess! Hun elsker å "hoppe" (hotte-hotte!!!) Hun hopper/løper rundt på trampolina, slenger seg mot veggene, ramler ned -og skrattler!! Og får bedre og bedre balanse hver dag :)
IS er jo fremdeles den store tingen... og hun går rett til kjøleskapet/frysen flere steder, og mer eller mindre forlanger is! :-) (men heldigvis får hun ikke hver gang).

Sykkel og vogn er fremdeles populær, i tillegg til at hun har skjønt det med å sparke ball :-) (Helst vil hun ha den de stor guttene sparker med på fotballbanen). Hun syns også det er veldig gøy å bygge og tegne (men vil gjerne spise fett fargestiftene). I tillegg har hun også begynt å fatte såvidt interesse for dukkene (selv om hun blir litt sint når hun ikke kan være oppe i mammas gamle dukkeseng, for bunnen faller ut når hun prøver), men hun syns det er like gøy å leke med Sondre sine biler (brumm-brumm-brumm). Og så leker hun litt med dyrene, og er veldig flink til å lage tiger-lyder (enda en ting hun har lært fra Sondre).

Smiler og ler, skriker og hamrer -dagene er hvertfall fulle av fart, liv og humør når Tuva er i nærheten!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar