fredag 21. mai 2010

5 dl fattigere og en kopp rikere


Ja da har jeg startet Mummikopp samlingen min! -Med andre ord har jeg idag gitt mine 5 første dl blod til blodbanken! Jeg syns disse koppene er utrolig herlige, og ble kjempe glad da de fremdeles har de som giver-gave!

Man hører jo stadig om blodmangelen her i landet, og jeg tenkte jeg skulle gjøre en innsats ;) Men jeg tror ikke det kan være så kjempe krise... hvertfall ikke her i Kristiansand. For fra jeg meldte meg opp som blodgiver og faktisk fikk gitt blod idag, så har det gått 9 måneder! Etter 3-4 måneder ble jeg kalt inn til "briefing" og tester, og så nye 5 måneder til jeg ble kallt inn. Og da er jo "kan du komme å gi litt blod -imorgen!". Men har skjønt det er slikt det foregår...

Selve givingen gikk hvertfall veldig greit! Ligger der med nåla i armen og stressball i hånden som man må klemme på for å blodet til å strømme fort nok til ikke å koagulere, og noe og drikke i den andre... 7 minutter og 39 sekunder tok det meg å fylle en pose, men de som så ut som de hadde gjort det før -tror jeg gjorde det enda raskere. Og etter blodet var tappet måtte jeg være der i 10-15 minutter til for å passe på at jeg ikke svimte av. Men det gikk greit, og jeg har ikke merket noe til det etterpå. Har vært flink til å drikke, og må ta jerntabletter i 1 månede for å erstatte blodet som har blitt tappet -etter det er jeg klar for min neste kopp!!

Er du interessert i å bli blodgiver, så sjekke ut internettsidene her

2 kommentarer:

  1. Veldig bra jobba:-) Slenger meg i neste runde - forhåpentligvis! Dersom jeg blir kvalifisert;-)

    SvarSlett
  2. Ja det satser jeg på! Koseligere å ha noen å kjase med mens man ligger der ;)

    SvarSlett