lørdag 1. mai 2010

Hvorfor sove???

Tuva liker jo å sove litt lenge i helgene, og idag stod hun opp 8.30... (noe mammen og pappen setter pris på, særlig siden storebror sover enda litt lengre). Men da kommer spørsmålet om å sove eller ikke sove om dagen. Tuva sov i dag ca fra 13.30-14.30 -som viste seg å være for lenge og/eller for sent...Det vil si at når vi ikveld la Tuva, ikke tidlig -kanskje rundt 20... så var ikke det det siste vi så Tuva denne kvelden nei :)

Bildet er av Tuva som klær seg i "nattatøy" en annen kveld :-)

Når mamma la Tuva, så ante jeg vel allerede da hvordan kvelden ville bli. Mens mamma sang, lå Tuva blant annet og snakket om fargene på sokkene...

* Rett etter mamma hadde gått ut, så hørte vi det "klikket" i døra :) Da kom Tuva og hevdet hun måtte på do (og litt tisset hun jo). Så var det inn igjen...

* Ikke lenge etter kom hun i stue-døra, men løp inn igjen med en gang vi så henne.

* Så kommer hun ut og hevder hun har snørr, og må tørke det vekk og ha nesedråper. Det får hun, men hevder hun må han noen med seg inn i senga også. Mamma finner noen, men de er ikke gode nok fordi de er tomme. Så finner mamma en saltvanns-spray, og hun er fornøyd.

* Neste gang hun kommer ut, så finner hun en Spidermann båt hun har fått av Sondre, som hun må fikse og bærer inn på rommet...

* Så hører vi henne romstrere rundt, men lar henne bare holde på litt. Så sier hun at hun må ha ny bleie, for den andre er våt (noe vi senere finner ut den ikke var). Om mamma kan komme inn å hjelpe? Når mamma kommer inn har hun kun pysj-genseren på seg, men har funnet frem en fin sommer kjolen med tilhørendes brillebukser. Hun vil helst ha den på, men godtar å kun ha trusene på seg (les:brillebuksene) utenpå bleia under pysj-buksa. Inn i senga igjen, en nattasang og mamma går ut.

* Neste gang hun kommer ut har hun med seg nesesprayen, som hun hevder er tom og vil ha en ny. Ingen ny spray, litt gråt og inn i senga igjen.

* Så hører vi henne sitte å prate for seg selv. Mamma går inn, og Tuva har funnet frem 5 Lillesøster bøker og sitter i senga og "leser" for seg selv. Hun hyler når mamma tar dem fra henne og sier det er natta. Men nå har klokken blitt godt over 21, og mamma legger seg litt i senga med Tuva. Mamma synger mange nattasanger med roooolig og dyyyyp stemme, Tuva god og trett -men sta som hun er, så vil hun ikke gi seg hen i søvnens rike. Mamma sier at nå skal hun synge en sang til, så må Tuva så "er det en avtale?" -Tuvas respons: "Nei".

* Klokken 21.40, døra går opp igjen -og vi hører Tuva kommer nynnendes ut... Så surrer hun litt rundt, før hun kommer ut i stua med båten som hun hevder hun må fikse. Når vi sier at vi skal gjøre det IMORGEN, begynner hun å hyle (overtrett og fin). Pappa bærer henne nok en gang inn i senga, synge bæ-bæ lille lam enda en gang.

* Klokken 22 kommer Tuva ut igjen med natt lampa si (en spøkelses-lampe fra IKEA), og da snakker vi ikke bare lampa, men hele kontakten og alt. Inn i senga igjen...

* Klokken 22.10, Tuva gråter i senga og kommer ut. Pappa legger henne, og hun vil ha mamma. Venter litt, men hun gråter fremdeles og mamma går inn (Tuva er nå så overtrett, at det ikke akkurat nytter å "lære" henne). Mamma synger enda litt og Tuvas øyner bare detter igjen, men hun gråter allikevel når mamma går ut -men det stopper før mamma kommer til stua...Klokken er 22.20 og det virker som om lillejenta vår endelig sover søtt :)

Moralen: sover Tuva lenge i morgen tidlig, så blir det ingen dagsdupp nei :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar